Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Μίλτος Τεντόγλου: Όσο και αν τον αδικήσουν θα κάνει ρεκόρ όπου, όποτε & όπως θέλει (video)

Το πρόσωπο της ημέρας έρχεται από τον αθλητισμό και είναι ο Ολυμπιονίκης, Μίλτος Τεντόγλου. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία χθες το πρωϊ με πρωτοφανή εμπάθεια και παρατυπώντας, τού ακύρωσε τη νίκη στο Τορούν και την επίδοση των 8 μέτρων και 40 εκατοστών, που ήταν η καλύτερη στον κόσμο φέτος. Ο Μίλτος απάντησε στην αδικία με τον αγώνα του. Λίγες ώρες αργότερα στο μίτινγκ του Λιεβέν, έκανε 4 φορές την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, καταλήγοντας στα 8 μέτρα και 41 εκατοστά

Αθλητισμός

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε την ακύρωση του δικού του καλύτερου φετινού ρεκόρ στον κόσμο στα παλιά του τα παπούτσια. Μετά, τα φόρεσε και πήδηξε ακόμα πιο μακριά. Πέταξε στα 8 μέτρα και 41 εκατοστά στο μίτινγκ του Λιεβέν.

Έδειξε ότι δεν έχει σημασία τι παπούτσια φοράς, αλλά από ποιο μέταλλο είσαι φτιαγμένος. Γι’ αυτό ο Μίλτος είναι ο κορυφαίος άλτης μήκους στον κόσμο. Και η Ελλάδα τον καμαρώνει.

«Έλληνες είστε οι μεγαλύτερες “παιχτούρες” σε όλη την Ευρώπη. Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και τα epic σχόλια. Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι καλύτερο από αυτό που συνέβη σήμερα. Τόσο πολλοί μεγάλοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ όλους. Είστε σαν οικογένεια για μένα», δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Μίλτος Τεντόγλου.

Ο Τεντόγλου είχε πηδήξει 8.40 πριν από μία εβδομάδα στο Τορούν της Πολωνίας, αλλά η Παγκόσμια Ομοσπονδία ακύρωσε αυτή την επίδοση, με το σκεπτικό ότι δεν φορούσε πιστοποιημένα αθλητικά παπούτσια. Πείσμωσε, πήγε στο Λιεβέν και κατέρριψε την καλύτερη φετινή επίδοση του Αμερικανού Ντέιβις με 8.28 όχι μία, αλλά τέσσερις φορές.

Πήδηξε 8.32 στην πρώτη προσπάθεια, 8.37 στη δεύτερη, 8.34 στην τρίτη και 8.41 στην τέταρτη. Πέμπτη και έκτη προσπάθεια δεν χρειάστηκε να κάνει. Είχε δείξει σε όλους ότι δεν πρέπει να τον αδικούν, γιατί θυμώνει. Κι όταν θυμώνει, μπορεί να κερδίσει και να κάνει ρεκόρ ακόμα και ξυπόλητος.

Μιλώντας χθες στο MEGA πριν από τον αγώνα στο Λιεβέν, ο προπονητής του Μίλτου, Γιώργος Πομάσκι, είχε προβλέψει ότι αυτό ακριβώς θα συνέβαινε.

«Δεν τρέχει τίποτα. Είναι ένας αγώνας, μία επίδοση, έχει κάνει καλύτερες επιδόσεις, θα ξανακάνει… Μην το παίρνετε βαριά. Σήμερα έχει το απόγευμα αγώνα και θα κάνει το ίδιο. Έχει κάνει καλύτερα άλματα. Δεν είναι κάτι που γκρεμίζει την καριέρα του», σχολίασε ο Γιώργος Πομάσκι, προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου.

Αρχές Μαρτίου γίνεται στην Κωνσταντινούπολη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Κι ο Τεντόγλου ετοιμάζεται να φέρει στην Ελλάδα ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο.

Με όποια παπούτσια κι αν χρειαστεί να αγωνιστεί…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...