Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Nations League: Νικηφόρο πέρασμα της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ (vid)

Με σκόρερ τον Τάσο Μπακασέτα, η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Nations League κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία. Η γαλανόλευκη μετά το 1-0 στο Μπέλφαστ, θα αναμετρηθεί την προσεχή Κυριακή με το Κόσοβο στην Πρίστινα

Αθλητισμός
Tags: Εθνική

Η Ελλάδα δεν εντυπωσίασε το βράδυ της Πέμπτης στο Μπέλφαστ, όμως το γκολ του Τάσου Μπακασέτα στο 39’ ήταν αρκετό για να δώσει το διπλό με 0-1 της Βορείου Ιρλανδίας και μία ιδανική αρχή στον όμιλο του Nations League.

Το επίσημο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογέτ στην Εθνική ομάδα, θύμισε παλαιότερες και καλύτερες εποχές. Στιβαρός και προσεκτικός τρόπος παιχνιδιού, λίγες τελικές προσπάθειες και κυνικότητα για την επίτευξη της νίκης. Με εξαίρεση μία εκτέλεση φάουλ του Λάφερτι, η Ελλάδα δεν κινδύνευσε και δεν επέτρεψε στη Βόρειο Ιρλανδία να φτάσει με αξιώσεις απέναντι από την εστία του Βλαχοδήμου. Η Εθνική ομάδα είχε τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ, όπως με την κεφαλιά του Γιακουμάκη στο 22’ από πλεονεκτική θέση, που κατέληξε στην αγκαλιά του Βορειοϊρλανδού γκολκίπερ.

«Ακόμα και αν οι Έλληνες δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό, σ’ εμένα άρεσε ο τρόπος που νικήσαμε αυτή την αναμέτρηση, δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογιέτ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου στη Λευκωσία, το Κόσσοβο επικράτησε 2-0 της Κύπρου, με τον Μπερίσα να ανοίγει το σκορ στο 65’ και τον Ζέγκροβα να διπλασιάζει τα τέρματα της χώρας του στο 78’.

Την Κυριακή η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Κόσσοβο στην Πρίστινα, στην επόμενη υποχρέωση της για το Nations League.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...