Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Ντερμπάρα στην Τουρκία, παράδεισος της... επίθεσης στο Μονακό

Πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια περιλαμβάνει το «μενού» της όγδοης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, με το ντέρμπι Εφές-Μπαρτσελόνα και το Μονακό-Μπασκόνια να ξεχωρίζουν.

Αθλητισμός

Mπορεί στο ποδόσφαιρο η αγωνιστική δράση να πήρε... αναβολή λόγω Μουντιάλ, το μπάσκετ όμως δεν σταματά! Η όγδοη αγωνιστική της Ευρωλίγκας περιλαμβάνει, όπως και κάθε εβδομάδα, πολλά ενδιαφέροντα ματς, το καθένα για διαφορετικό λόγο!

Το πρώτο ματς της Πέμπτης (17/11, 19:30), είναι και το καλύτερο της εβδομάδας. Η πρωταθλήτρια Εφές υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, σε ένα ματς που πρόκειται στην ουσία για «παρέλαση αστέρων». Μίτσιτς, Κλάιμπερν από τη μια, ΣατοράνσκιΒέσελι και Κάλινιτς από την άλλη, είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που θα τεθούν αντιμέτωπα στο «Σινάν Ερντέμ».

Οι Τούρκοι δεν έχουν ξεκινήσει καλά, έχουν τρεις σερί ήττες και ρεκόρ 2-5, και βλέπουν στον αγώνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα την ευκαιρία για μια σπουδαία νίκη που θα τους επαναφέρει στις «ράγες». Η ομάδα του Σάρας, από την άλλη, έχει τρεις σερί νίκες, βρίσκεται στο 5-2, και ψάχνει ένα ακόμα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Η δράση της Πέμπτης συνεχίζεται με την αναμέτρηση Ερυθρού Αστέρα και Βιλερμπάν (20:00). Οι Σέρβοι έχουν μέχρι στιγμής το χειρότερο ρεκόρ στην Ευρωλίγκα (1-6), και ψάχνουν απέναντι στη Βιλερμπάν μια εντός έδρας νίκη-ανάσα για τη συνέχεια. Η ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ, από την άλλη, έχει κάνει καλύτερο του αναμενομένου ξεκίνημα (3-4), και με ηγέτη τον Ντε Κολό ψάχνει το διπλό απέναντι σε έναν αντίπαλο στα «μέτρα» της.

Ακολουθεί η πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μεταξύ Βίρτους Μπολόνια και Βαλένθια στην «Segafredo Arena» (21:30). Οι Ιταλοί είναι μια ομάδα-γρίφος, έχοντας καταγράψει σπουδαίες νίκες με Αρμάνι και Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και εκτός προγράμματος ήττες όπως αυτή από τη Βιλερμπάν (3-4). Απέναντι τους βρίσκουν τη φοβερή ομάδα του Άλεξ Μουμπρού, που ξεκίνησε μέτρια όμως έρχεται από δύο σερί τρομερά αποτελέσματα με Ολυμπιακό και Μονακό (4-3).

Το πρόγραμμα της Πέμπτης ολοκληρώνεται με το επίσης ελκυστικό Ρεάλ Μαδρίτης-Άλμπα Βερολίνου (21:45). Οι δύο ομάδες έχουν μέχρι στιγμής ακολουθήσει σχετικά αντίθετους δρόμους. Οι «μερένχες» ξεκίνησαν μέτρια, όμως προέρχονται από δύο πολύ μεγάλες νίκες μέσα στο Μιλάνο και εναντίον της Εφές (4-3). Οι φοβεροί Γερμανοί του Ίσραελ Γκονζάλεθ, από την άλλη, μπήκαν δυναμικά όμως σταδιακά έπεσαν, και ταξιδεύον στη Μαδρίτη μετά από δύο κακά αποτελέσματα απέναντι σε Ζαλγκίρις και Μπάγερν (3-4).

Η πλούσια αγωνιστική δράση συνεχίζεται και την Παρασκεύη (18/11). Το Ζαλγκίρις-Αρμάνι Μιλάνο (20:00) αντιπαραθέτει την θετική έκπληξη των Λιθουανών (4-3) απέναντι στην αρνητική των Ιταλών (3-4), οι οποίοι θεωρούνται από τα φαβορί για το φάιναλ φορ ωστόσο τίποτα μέχρι στιγμής δεν δικαιολογεί αυτές τις προσδοκίες.

Το ίσως πιο όμορφο για ουδέτερη παρακολούθηση παιχνίδι της αγωνιστικής πάντως, είναι το Μονακό-Μπασκόνια (20:00). Δύο ομάδες που θριαμβεύουν στο υψηλό τέμπο, που λατρεύουν το περιφερειακό σουτ, και που διαθέτουν τους δύο πιό ενστικτώδεις σκόρερ της διοργάνωσης, Μάικ Τζέιμς και Μάρκους Χάουαρντ. Οι Γάλλοι είναι το φαβορί λόγω έδρας και ποιότητας, όμως οι Βάσκοι έχουν δείξει πως κανείς δεν πρέπει να τους υποτιμά, πόσω μάλλον μια ομάδα με στυλ που τους βολεύει.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Παρτίζαν-Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:30). Οι «λαβωμένοι» Σέρβοι του Ομπράντοβιτς (3-4) ψάχνουν εντός έδρας την αντίδραση στην συντριβή από τον Ολυμπιακό, ενώ οι Ισραηλινοί προέρχονται από δύο σερί ήττες και θέλουν να επανέλθουν στα νικηφόρα αποτελέσματα (4-3).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της όγδοης αγωνιστικής:

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου

Αναντολού Εφές-Μπαρτσελόνα (19:30)
Ερυθρός Αστέρας-Βιλερμπάν (20:00)
Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός (21:30)
Βίρτους Μπολόνια-Βαλένθια (21:30)
Ρεάλ Μαδρίτης-Άλμπα Βερολίνου (21:45)
 

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός (19:45)
Ζαλγκίρις-Αρμάνι Μιλάνο (20:00)
Μονακό-Μπασκόνια (20:00)
Παρτίζαν-Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:30)

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...