Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Ο Ελίασον έκανε πάρτι στην άμυνα των «ασπρόμαυρων», o Ολυμπιακός «καθάρισε» σε έξι λεπτά και τώρα… Λεωφόρος (videos)

«Κιτρινόμαυρο» βάφτηκε το πρώτο ντέρμπι στην Αγιά Σοφιά-Opap Arena. Με τον Ελίασον να… σερβίρει και τα δύο γκολ, η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ (2-0), μειώνοντας ξανά την απόσταση από την κορυφή. Οι Χάμες Ροντρίγκες (22’) και Σεντρίκ Μπακαμπού (28’) «καθάρισαν» σε 6 λεπτά το παιχνίδι με τη Λαμία και πλέον ο Ολυμπιακός επικεντρώνονται σε ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό.

Αθλητισμός

Στη Νέα Φιλαδέλφεια έμελλε να σπάσει η «κατάρα» της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ! Μετά από 20 ματς με μόλις μία νίκη απέναντι στους Θεσσαλονικείς σε όλες τις διοργανώσεις και μετά από πέντε χρόνια χωρίς νίκη εντός έδρας, η Ένωση ήταν κυρίαρχη στο ντέρμπι Δικεφάλων όπου επικράτησε με 2-0 στην «Opap Arena» και επέστρεψε στο -6 από τον Παναθηναϊκό.

Πραγματικό ντέρμπι το ματς με φουλ ένταση στον αγωνιστικό χώρο και τους πάγκους των δύο ομάδων.

Ο Μοχαμάντι τελικά ξεκίνησε στα αριστερά για την ΑΕΚ, με τον Σιντιμπέ να μένει στον πάγκο. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια για την Ένωση, με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Μοχαμάντι τετράδα στην άμυνα, τον Σιμάνσκι σε ρόλο κόφτη και δίπλα του τον Πινέδα. Δεξιά ο Ελίασον, αριστερά ήταν ο Γκατσίνοβιτς και ο Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία. Ουσιαστικά ίδια εντεκάδα με αυτή κόντρα στον Λεβαδειακό, με εξαίρεση τον Ιρανό.

Από την άλλη για τον ΠΑΟΚ κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτάρσκι, με τον Σάστρε δεξιά στην άμυνα, τον Ράφα Σοάρες αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ίνγκασον – Κουλιεράκη. Ντάντας – Κούρτιτς ήταν το δίδυμο στον άξονα, με τον Αουγκούστο σε ρόλο «δέκα», τους Κωνσταντέλια – Νάρεϊ στα άκρα της επίθεσης και τον Ολιβέιρα φορ.

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Λαμία 2 - 0

 

Ξεπέρασε το εμπόδιο της Λαμίας και τώρα… Λεωφόρος!

Ο Ολυμπιακός με γκολ των Χάμες Ροντρίγκες (22’) και Σεντρίκ Μπακαμπού (28’), επικράτησε της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-0 για την 10η αγωνιστική της Super League και πλέον επικεντρώνονται στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (6/11, 19:30).

Οι Ερυθρόλευκοι «καθάρισαν» το παιχνίδι μέσα σε έξι λεπτά, αλλά έχασαν τον Ουσεϊνού Μπα που τραυματίστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο και έγινε αναγκαστική αλλαγή, αφήνοντας τη θέση του στον Παπασταθόπουλο, ενώ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών και οι Βαλμπουενά-Μπιέλ.

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη απέναντι στη Λαμία έφτασε τους 20 πόντους και μείωσε στους 10 τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό, ενώ έπιασε στην τρίτη θέση τον Βόλο. Πριν το ντέρμπι με τους Πράσινους υπάρχει το εντός έδρας παιχνίδι με την Ναντ (3/11), για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ένα ματς που είναι αδιάφορο βαθμολογικά για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, μετά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής, που τον άφησαν οριστικά στην τέταρτη θέση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...