Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Ολυμπιακός: Επιστρέφει στις νίκες

Κόντρα στη Γκενκ, ο Ολυμπιακός θέλει να σπάσει το… ρόδι και να βάλει τέλος σ’ ένα σερί 622 ημερών. Πότε ήταν η πιο πρόσφατη νίκη του στο Καραϊσκάκη για ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Αθλητισμός

Έχουν περάσει 622 μέρες ή αλλιώς 20 μήνες και 15 μέρες. Αυτό είναι το διάστημα απ’ την τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκή νίκη του Ολυμπιακού σε κανονική διάρκεια αγώνα.

Ήταν 25 Νοεμβρίου 2021 όταν οι «ερυθρόλευκοι» κέρδιζαν 1-0 τη Φενέρ στο Καραϊσκάκη για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Έκτοτε μετρούν ισοπαλίες και μόνο ήττες μέσα στο σπίτι τους, το μέχρι πρότινος ατρόμητο κάστρο τους. Την ίδια σεζόν (2021-22) ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα 3-0 απ’ την Αταλάντα για τη φάση των νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Πέρυσι (σεζόν 2022-23) παραχώρησε ισοπαλίες σε Σλόβαν Μπρατισλάβας και Απόλλωνα Λεμεσού στα καλοκαιρινά προκριματικά, ενώ είχε τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ από Φράιμπουργκ, Καραμπάγκ και Ναντ. Φυσικά είχε και τη συντριβή (0-4) απ’ τη Μακάμπι Χάιφα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το περσινό καλοκαίρι. Αν κάνετε τη σούμα δηλαδή, ούτε λίγο-ούτε πολύ, μετά από επτά σερί εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες ο Ολυμπιακός αγνοεί τη γεύση της νίκης.

Αρχής γενομένης από αύριο, λοιπόν, οι Πειραιώτες θέλουν να δώσουν ξανά οντότητα στο αγαπημένο τους σλόγκαν για το σπίτι τους. Να γίνει πράξη το we rule this land που είναι γραμμένο στην είσοδο των αποδυτηρίων και σημαίνει: «Εμείς κάνουμε κουμάντο σ’ αυτή τη γη».

Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στις νίκες, αύριο το βράδυ, κόντρα στην Γκενκ και να βάλει τις βάσεις πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ ώστε να ελπίζει ότι θα είναι παρών στη φάση των ομίλων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...