Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Το θρίλερ σε περίπτωση ισοβαθμίας - Τι ισχύει και ποιος υπερτερεί

Πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά τη νίκη του Ολυμπιακού το βράδυ της Κυριακής και με ένα ματς να εκκρεμεί.

Αθλητισμός

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναμετρήθηκαν χθες για τρίτη φορά στο πρωτάθλημα και πλέον οι Πειραιώτες προηγούνται 2-1 στις νίκες. Στην κανονική διάρκεια ο Δικέφαλος νίκησε 4-2 τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και στο δεύτερο γύρο οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με το εντυπωσιακό 1-4. Χθες, Κυριακή, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 για τα πλέι οφ κι απομένει ακόμη ένα παιχνίδι, το χρωστούμενο δηλαδή της Τούμπας που αναβλήθηκε λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των δύο ομάδων.

Στη μεταξύ τους βαθμολογία ο Ολυμπιακός έχει 6 βαθμούς κι ο ΠΑΟΚ 3. Ο Ολυμπιακός θα εξακολουθεί να προηγείται αν δεν χάσει στην Τούμπα. Θα πάει είτε στους 9 είτε στους 7 βαθμούς κι ο ΠΑΟΚ είτε θα μείνει στους 3 είτε θα πάει στους 4. Τεράστιο ενδιαφέρον θα έχει αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ αφού τότε θα έχουμε απόλυτη ισορροπία με 6-6.

Εκεί… βγαίνουν τα κομπιουτεράκια, αφού θα παίξει ρόλο η διαφορά τερμάτων. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 8 γκολ φέτος κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά. Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του έχει πετύχει 6. Αν η ομάδα του Λουτσέσκου θέλει να έχει την ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό τότε θέλει νίκη στην Τούμπα με διαφορά πάνω από 2 γκολ. Αν, δηλαδή, Ολυμπιακός χάσει με 1 γκολ διαφορά θα έχει αυτός την ισοβαθμία.

Δεν σταματάμε εδώ. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα με δύο γκολ διαφορά θα έχουμε απόλυτη ισορροπία και σε βαθμούς και σε τέρματα! Τότε, βάσει προκήρυξης, θα παίξει ρόλο, στην ισοβαθμία, η θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Εκεί ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην πρώτη θέση και ο Ολυμπιακός στην 3η. Αν, λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων έχουμε ισορροπία σε όλα τότε ο Δικέφαλος του Βορρά θα πάρει την ισοβαθμία λόγω καλύτερης κατάταξης στην κανονική διάρκεια της Super League!

Η βαθμολογία των πλέι οφ:

1. ΑΕΚ 72
2. Παναθηναϊκός 71
3. ΠΑΟΚ 67
4. Ολυμπιακός 66
5. Αρης 48
6. Λαμία 34

*ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν από ένα ματς λιγότερο

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

i. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

ii. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

iii.Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

iv. Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

v. Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

-Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

-Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...