Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Παναθηναϊκός: Γιατί «τρελάθηκε» ο Αταμάν με τον Βιλντόσα

Οι λόγοι πίσω από το ξέσπασμα του Εργκίν Αταμάν προς τον Βιλντόσα και το μήνυμα που θέλει να περάσει στον παίκτη, όπως είχε κάνει παλιότερα στην Εφές με τον Λάρκιν, τον Μίσιτς και τον Κλάιμπερν!

Αθλητισμός

Πυρ και μανία ήταν μετά τη δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Περιστερίου ο Εργκίν Αταμάν. Ο 57χρονος προπονητής μάλιστα δεν δίστασε να… σφάξει με το γάντι συγκεκριμένα πρόσωπα, άλλωστε δεν μασάει τα λόγια του και είναι κάτι που έχει ξανακάνει στο πρόσφατο παρελθόν.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του Τούρκου τεχνικού μπήκε ο Λούκα Βιλντόσα για την απόδοση αλλά και συνολικά την εικόνα που είχε σε ένα ακόμη παιχνίδι.

«Απόψε ο Βιλντόσα έπαιξε ακόμα ένα άθλιο παιχνίδι και ελπίζω να επιστρέψει στα στάνταρ και την ποιότητα που έχει».

Ο Αταμάν έθεσε προ των ευθυνών του τον Αργεντινό γκαρντ και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι πίσω από το ξέσπασμά του.

Το υψηλό συμβόλαιο και οι βλέψεις του Αταμάν

Ο Λούκα Βιλντόσα ήταν από τους πρώτους παίκτες που πρόκρινε ο Εργκίν Αταμάν για να έρθουν στον Παναθηναϊκό, πριν ακόμα αναλάβει τους «πράσινους». Βλέπετε, ο Αργεντινός αποτελεί καψούρα του 57χρονου τεχνικού, αφού έχει εξαιρετική άποψη όλα αυτά τα χρόνια για το ταλέντο του, αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος του υψηλού συμβολαίου που του έδωσε, που κυμαίνεται στα 1.6 εκατ. ευρώ καθαρά.

Τον πιστεύει, γι΄αυτό τον διάλεξε. Θέλει να του δώσει μάλιστα περισσότερες αρμοδιότητες σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό σκέλος. Ο Αταμάν λοιπόν περιμένει να δει περισσότερα από τον βιρτουόζο γκαρντ, μεγαλύτερη συνέπεια στο πλάνο.

Εκεί έγκειται και το ζήτημα. Ο Βιλντόσα δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα μέχρι στιγμής και αποτελεί εξαιρετικό επαγγελματία που δουλεύει με στόχο να προσαρμοστεί και να ανεβάσει την απόδοσή του.

Μάλιστα πέρασε ένα δύσκολο διάστημα περίπου 20 ημερών με τραυματισμό που τον άφησε λίγο πίσω. Ο Αταμάν του δίνει χρόνο και μάλιστα ελλείψει Σλούκα που ήταν τραυματίας του έδωσε τα κλειδιά, έτσι ώστε να είναι αυτός που θα αποφασίζει για την τύχη του παιχνιδιού.

Η «έκρηξη» του Αταμάν έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Βιλντόσα προσπαθεί να δώσει το κάτι παραπάνω, ξεφεύγοντας από τα πλαίσια που έχει θέσει ο προπονητής του, βγαίνοντας από το πλάνο της ομάδας, κάτι που χαλάει το παιχνίδι. Αυτό έχει διακρίνει ο Αταμάν και του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Το έχει ξανακάνει με Μίσιτς και Λάρκιν και σήκωσε 2 Euroleague

Ο Αταμάν δεν κρύβει τις σκέψεις του. Είναι εξωστρεφής και ό, τι είναι να πει θα το πει. Έτσι έκανε στο παρελθόν, το ίδιο θα κάνει και τώρα, μέχρι να πετύχει τον στόχο του. Να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε μία επιτυχία.

Στις ένδοξες μέρες του στην Εφές Αναντολού, δεν δίστασε να τα βάλει με τα μεγάλα ονόματα της ομάδας, τους Βασίλιε Μίσιτς και Σέιν Λάρκιν, με σκοπό να τους… ξυπνήσει.

Μετά από το περσινό παιχνίδι και την ήττα από τον Ολυμπιακό είχε βγάλει στη σέντρα τον Μίσιτς και τον Κλάιμπερν. «Δεν βρήκαμε τίποτα από τους σταρ μας. Όλοι μιλάνε για το πόσο καλή ομάδα είμαστε στην επίθεση. Σε αυτά τα παιχνίδια τους θέλουμε και περιμένουμε πολλά. Θέλουμε από τον Κλάιμπερν και τον Μίσιτς να παίζουν σε αυτά τα παιχνίδια και δεν πήραμε τίποτα από αυτούς απόψε.»

Αντίστοιχες δηλώσεις έχουν γίνει εκατέρωθεν και με τον Σέιν Λάρκιν, με τον Αμερικανό μάλιστα να μιλά με σκληρή γλώσσα για τον προπονητή του, για το γεγονός πως τον κρατούσε στον πάγκο, την περίοδο που ο παίκτης δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση.

Οι δύο τους όμως έχουν ακόμη και σήμερα μία εξαιρετική σχέση αλληλοσεβασμού.

Ο Αταμάν θέλει να βοηθήσει τον Βιλντόσα

Ο λόγος λοιπόν που ο Αταμάν μίλησε συγκεκριμένα για τον Βιλντόσα, έχει να κάνει με το γεγονός πως έχει επενδύσει πολλά πάνω του, τον πιστεύει, θέλει να είναι ένα από τα πρωτοπαλίκαρά του και θέλει να τον ξυπνήσει.

Δεν έχει κανένα παράπονο από τη δουλειά που ρίχνει στις προπονήσεις και στο παρκέ, εκτιμά πως έχει κάνει προσπάθεια να μπει στη φιλοσοφία του ο παίκτης, όμως θέλει να δει μεγαλύτερη σοβαρότητα και συνέπεια κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Προσπαθεί λοιπόν με τον τρόπο του, να τον βοηθήσει να μπει περισσότερο στο κλίμα της ομάδας και να αναδείξει το ταλέντο του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...