Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Πέδρο Άλβες: Ποιος είναι ο «τεχνοκράτης» νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού

Ο Πέδρο Άλβες ανακοινώθηκε επίσημα και προστέθηκε στο οργανόγραμμα του Ολυμπιακού. Και…

Αθλητισμός

Εκπρόσωπος της «νουβέλ βαγκ» μιας ποδοσφαιρικής σχολής που η εξέλιξη της αποτελεί case study. Με σημαντικό βιογραφικό παρά το νεαρό της ηλικίας του. Και κυρίως; Με εκείνη την αίσθηση πως οι ιδέες του και το σύγχρονο προφίλ του έχουν μια μόνιμη ροπή προς τα εμπρός: Σε εκείνα που έρχονται.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα στο οργανόγραμμα του έναν «τεχνοκράτη» του ποδοσφαίρου. Και το μόνο βέβαιο είναι ότι πέραν τούδε ένα μεγάλο μέρος των αποφάσεων και της στρατηγικής του θα φέρει την υπογραφή του: Θα αφορά στον Πέδρο Άλβες. Τον νέο αθλητικό διευθυντή των Ερυθρόλευκων.

Ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πέδρο Άλβες ο Ολυμπιακός

Γεννήθηκε στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας στις 27 Μαΐου του 1983. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής περνώντας από διάφορες μικρές ομάδες και φτάνοντας μέχρι και την Κύπρο και τον Άρη Λεμεσού, όπου έμεινε για έναν χρόνο. Στην πραγματικότητα αυτή η εμπειρία του όμως δεν ήταν κάτι παραπάνω από τη πύλη εισόδου του στο πιο όμορφο παιχνίδι.

Η δεύτερη καριέρα του ξεκίνησε μόλις στα 32 του χρόνια. Εκεί όπου άφησε τους αγωνιστικούς χώρους για να ενταχθεί στο τμήμα σκάουτινγκ της Μπράγκα. Μια διαδικασία που σύντομα οδήγησε στο επόμενο μεγάλο βήμα. Αθλητικός διευθυντής στην Εστορίλ, καλοκαίρι του 2018 με την πορτογαλική ομάδα, ακόμα στην δεύτερη κατηγορία. Ότι ακολούθησε; Είναι προφανώς η πιο σπουδαία συστατική επιστολή για τον ίδιο.

Στον πενταετή κύκλο του η Εστορίλ «αναγεννήθηκε». Άλλαξε status τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι της, όσο και στο εταιρικό. Επέστρεψε στην κατηγορία των μεγάλων, έφτασε ως τους ημιτελικούς του κυπέλλου (2020-21), κυρίως όμως παρουσίασε ένα νέο σύγχρονο προφίλ με ποδοσφαιριστές που άνοιξαν για χάρη της, την αγορά.

Παράδειγμα ο Μάρκος Αντόνιο, ο οποίος ανήκει πια στη Λάτσιο κι αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στον ΠΑΟΚ. Η Εστορίλ είχε αποκτήσει τον Βραζιλιάνο, στα 18 του, με ένα μικρό ποσό από την ομάδα Κ20 της Ατλέτικο Παραναένσε και τον πούλησε στην Σαχτάρ Ντόνετσκ αντί 3.500.000, τον Φεβρουάριο του 2019. Αργότερα, ο Μάρκος Αντόνιο πήρε μεταγραφή στη Λάτσιο (7.500.000) και τώρα η αξία του ανέρχεται στα 8.000.000 ευρώ.

Ή ακόμη καλύτερα; Ο πολύς Ματέους Νούνιες, που η Εστορίλ εντόπισε «ελεύθερο» στην αγορά σε ηλικία 20 ετών. Ο ίδιος Ματέους Νούνιες που η Μάντσεστερ Σίτι απέκτησε το καλοκαίρι από τη Γουλβς αντί του ποσού των 62.000.000 ευρώ.

Στα σαράντα του χρόνια ο Άλβες κατάλαβε ότι ο κύκλος αυτός είχε κλείσει. Πως είχε έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα. Εξ ου και η επιλογή του από το καλοκαίρι να «βγει» στην αγορά συζητώντας με μια σειρά από ιδιαίτερα πρότζεκτ. Κάπως έτσι προέκυψε στο διάβα του Ολυμπιακού. Και τα υπόλοιπα χώρεσαν σε μια ανακοίνωση λίγων λέξεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο Πέδρο Άλβες, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Sports Director.

Γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1983 και αφού ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα, ανέλαβε υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ στη Braga, στην οποία έμεινε για τρία χρόνια.

Από το 2018 έως και τον περασμένο Ιούλιο εκτελούσε χρέη αθλητικού διευθυντή στην Estoril»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τζακ ποτ στο Τζόκερ – Οι τυχεροί αριθμοί

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην πρώτη κατηγορία (5+1) του Τζόκερ στην κλήρωση 2754 της Πέμπτης. Στη δεύτερη κατηγορία (5) αναδείχθηκε 1 τυχερός που κερδίζει 100.000 ευρώ. Δείτε του...

Φόρτωση άρθρων...