Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Σπουδαία ανατροπή για την Μίλαν (2-1) – Πέρασαν στους «16» Σίτι (3-0) και Λειψία (1-2)

Η Μίλαν επικράτησε με ανατροπή της Παρί και ελπίζει σε πρόκριση - Στους «16» του Champions League οι Σίτι και Λειψία μετά τις νίκες επί των Γιούνγκ Μπόις (3-0) και Ερυθρού Αστέρα (1-2) αντίστοιχα

Αθλητισμός

Σούπερ Μίλαν, «τέζαρε» την Παρί Σεν Ζερμέν! Ο Τζίτζι Ντοναρούμα επέστρεψε ως αντίπαλος στο «Σαν Σίρο» για την 4η αγωνιστική του Champions League και η πρώην ομάδα του τον πίκρανε επικρατώντας με 2-1, αποτέλεσμα που την βάζει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης.

Στην επόμενη φάση οι Μάντσεστερ Σίτι (3-0 τη Γιουνγκ Μπόις) και Λειψία (2-1 τον Ερυρθό Αστέρα στη Σερβία) ενώ μεγάλη νίκη κορυφής πανηγύρισε η Λάτσιο με το 1-0 επί της Φέγενορντ στο «Ολίμπικο».

«Καθάρισαν» Σίτι και Λειψία – Νίκη ελπίδας για τη Μίλαν

6ος όμιλος

Στο ντέρμπι του 6ου ομίλου ο Σκρίνιαρ με κεφαλιά στο 9′ έκανε το 1-0 για την Παρί και πανηγύρισε έξαλλα ως πρώην «νερατζούρι», αλλά η χαρά του δεν κράτησε πολύ καθώς στο 12′ ο Λεάο με τρομερό γυριστό έκανε το 1-1. Στο 27′ ο Ντεμπελέ σημάδεψε το δοκάρι και στην κόντρα ο Ζιρού έχασε απίθανη ευκαιρία για τη Μίλαν.

Από ασίστ του Ερναντές όμως ο Γάλλος έκανε το 2-1 στο 50′ με κεφαλιά και έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του αφού μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα. Η Παρί πίεσε για την ισοφάριση, είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον Λι, αλλά δεν απέφευγε την ήττα. Νωρίτερα η Ντόρτμουντ είχε νικήσει με 2-0 τη Νιούκαστλ και πλέον όλες οι ομάδες είναι σε απόσταση ενός βαθμού μεταξύ τους.

5ος όμιλος

Η Λάτσιο πέτυχε τη μεγάλη νίκη στον πέμπτο όμιλο καθώς χάρη σε γκολ του Ιμόμπιλε στο 45′ επικράτησε με 1-0 της Φέγενορντ. Ο Ιταλός φορ έγραψε ιστορία μάλιστα καθώς έφτασε τα 200 με τη φανέλα των «λατσιάλι».

Η Ατλέτικο από την άλλη, έκανε περίπατο με 6-0 επί της Σέλτικ που έπαιζε από νωρίς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μαέντα (23′) ο οποίος έγινε ο πρώτος Ιάπωνας στην ιστορία του Champions League που είδε κόκκινη κάρτα. Γκριεζμάν (6′, 60′), Μοράτα (45+2′, 76′), Λίνο (66′) και Σαούλ (85′) πέτυχαν τα γκολ της ομάδας του Σιμεόνε.

7ος όμιλος

Με δύο γκολ του Χάαλαντ (23′ πεν. και 51′) και ένα του Φόντεν (45+1′) η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 3-0 τη Γιουνγκ Μπόις και προκρίθηκε ήδη στους «16» του Champions League όπως και η Λειψία με το 2-1 επί του Ερυθρού Αστέρα στη Σερβία. Σίμονς (8′) και Οπεντά (77′) πέτυχαν τα γκολ για τους «ταύρους» ενώ μείωσε ο Χένρικς με αυτογκόλ στο 81′ για τους γηπεδούχους.

8ος όμιλος

Μετά τη μεγάλη νίκη της Σαχτάρ με 1-0 επί της Μπαρτσελόνα, η Πόρτο έκανε τη δουλειά της και έπιασε τους Καταλανούς στην πρώτη θέση του 8ου ομίλου. Οι «Δράκοι» νίκησαν εύκολα με 2-0 την ουραγό Αντβέρπ χάρη στα γκολ των Εβανίλσον (32′ πεν.) και Πέπε (90′).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...