Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Στα χαρακώματα η Super League μετά τις ύποπτες μεθοδεύσεις Μπαλτάκου – ΕΠΟ (vid)

Σε κόντρα οδηγείται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τους παράγοντες της ΕΠΟ, μετά την αιφνιδιαστική κίνηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Τάκη Μπαλτάκου να προτείνει αρχιδιαιτητή, κόντρα στη βούληση της πλειοψηφίας, πριν μάλιστα το σχετικό ΔΣ της Λίγκας

Αθλητισμός

Σε τροχιά πολέμου με την ΕΠΟ και λογικής αυτονόμησης το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. H Super League με συντριπτική πλειοψηφία επαναβεβαίωσε τη βούληση των ομάδων για παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στη θέση του αρχιδιαιτητή, κόντρα στην τουλάχιστον ύποπτη βιασύνη Μπαλτάκου να ανακοινώσει την πρότασή του για πρόσληψη του Στηβ Μπένετ λίγα λεπτά πριν το ΔΣ της Λίγκας.

«Μέχρι τώρα έκανα υπομονή και προσπάθεια να συνθέσουμε και να πάμε το ποδόσφαιρο πιο μπροστά. Πριν λίγο, ο κύριος Μπαλτάκος, δείχνοντας ποιος είναι, ανακοίνωσε την πρόθεση του για την πρόσληψη του κυρίου Μπένετ, του βοηθού του Κλάτενμπεργκ. Δηλαδή απέτυχε ο Κλάτενμπεργκ και πέτυχε ο βοηθός του;», δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στην σαφή βούληση των 10 αντιτάχθηκαν μόνο η ΑΕΚ, ο Βόλος και ξαφνικά ο ΠΑΟΚ. Λευκό ψήφισε η Λαμία. Η μεθόδευση Μπαλτάκου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται πια στα χαρακώματα με τις ύποπτες πρακτικές της ΕΠΟ.

«Απο σήμερα αλλάζει η στάση μου οριστικά. Θα ζητήσω κι ένα γραφείο στην ΕΠΟ απο αύριο ως αντιπρόεδρος για να δούμε τι ακριβώς γίνεται εκεί μέσα. Και θα τα βρούμε όλα. Και θα τα ψάξουμε όλα. Μια μεθόδευση που προκαλεί σε όλα τα επίπεδα. Δικτατορικές αντιλήψεις που δεν μπορούν να κρυφτούν από κάποια ανθρωπάκια που δεν έχουν πληρώσει ποτέ τους εισιτήριο για έναν αγώνα και δεν έχουν καμιά σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Από σήμερα μπαίνει ένα τέλος. Το ποδόσφαιρο θα πάει μπροστά θέλουν δε θέλουν!», υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Από την συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων αποφασίστηκε η πρόσληψη του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στη θέση του συμβούλου διαιτησίας της Super League, ενώ αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει ομάδα εργασίας για την ανεξαρτητοποίηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου απο την ΕΠΟ.

Οι αντιδράσεις των 10 ΠΑΕ στην αθλιότητα των κινήσεων της ΕΠΟ ήταν σφοδρές και διατυπώθηκαν εμφατικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Την ίδια στιγμή για την πρόοδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μπαίνει σε εφαρμογή πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη για κοινή διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με τον ίδιο να ξεκινά τις διαβουλεύσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αλαφούζος για τη διαιτησία στο Λαμία-ΠΑΟΚ: «Κατσικογιάννης δάσκαλος ή μαθητής των Σπάθα, Νταμπάνοβιτς και Στάβρεφ;»

Ο Γιάννης Αλαφούζος σχολίασε με σκωπτικό ύφος τη διαιτησία του Κατσικογιάννη στο Λαμία-ΠΑΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν πρέπει να κλαίμε ή να γελάμε».

Φόρτωση άρθρων...