Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε μούμια 2.000 ετών με χρυσή γλώσσα (Photos)

Viral
Ένα μοναδικό εύρημα ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην αρχαία Αιγυπτιακή τοποθεσία Ταπόσιρις Μάγκνα. Πρόκειται για μια μούμια με χρυσή γλώσσα, άνω των 2.000 ετών.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η χρυσή γλώσσα τοποθετήθηκε για να διασφαλίσει ότι ο νεκρός θα μπορεί να μιλάει και στη μετά θάνατον ζωή εάν συναντούσε τον Όσιρι, τον θεό του Κάτω Κόσμου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Οι αρχαιολόγοι με επικεφαλής της Καθλίν Μαρτίνες από την Δομινικανή Δημοκρατία, ανακάλυψε την μούμια σε έναν από τους 16 τάφους στην Ταπόσιρις Μάγκα, όπου υπάρχουν ναοί αφιερωμένοι στον Όσιρι και την Ίσιδα, θεά που ήταν και γυναίκα και αδελφή του Όσιρι.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα κουτί με νομίσματα διακοσμημένα με το πρόσωπο της Κλεοπάτρας Ζ’, και συνεπώς εκτιμούν ότι οι ναοί λειτουργούσαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας της.

Οι άλλοι δεκαπέντε τάφοι είναι επίσης 2.000 ετών και περιέχουν σημαντικούς θησαυρούς. Σε έναν από αυτούς βρέθηκε η μούμια γυναίκας με νεκρικό προσωπείο το οποίο την απεικονίζει χαμογελαστή και με ένα κόσμημα στο κεφάλι της.

Σε δύο άλλες μούμιες βρέθηκαν πάπυροι που τώρα οι ειδικοί επιχειρούν να αναλύσουν και να αποκρυπτογραφήσουν, ενώ μια από αυτές είναι διακοσμημένη με χρυσές απεικονίσεις του Όσιρι.

Ακόμα, οι αρχαιολόγοι βρήκαν αρκετά αγάλματα τα οποία ήταν θαμμένα στην περιοχή. Τα αγάλματα είναι τόσο καλή κατάσταση που διακρίνονται τα κοσμήματα στο κεφάλι τους και τα χτενίσματά τους. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς η Kλιματική Aλλαγή απειλεί το αβοκάντο

Το αβοκάντο θεωρείται μια από τις αποκαλούμενες σούπερ τροφές και έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές σε πολλές χώρες. Τα τελευταία χρόνια η ετήσια κατανάλωση αβοκάντο παγκοσμίως έχει ...

Μόνα Λίζα: Λύθηκε το μυστήριο για το αν είναι φανταστικό ή πραγματικό το τοπίο του πίνακα

Το τοπίο στον πίνακα της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι έχει πυροδοτήσει ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με το αν είναι πραγματικό ή αποκύημα της φαντασίας του ζωγράφου. Κι ενώ λ...

Φόρτωση άρθρων...