Άγνωστος παράξενος και πανάρχαιος δεινόσαυρος ανακαλύφθηκε στην Κίνα. Αυτός ο δεινόσαυρος ανήκει σε μια ιδιαίτερη ομάδα φυτοφάγων δεινοσαύρων. Την ανακάλυψη των απολιθωμάτων ενός άγνωστου είδους δεινοσαύρων που έλαβε την ονομασία «Yinshanosaurus angustus» και περιπλανιόταν στη Γη κατά την τελευταία Πέρμια περίοδο πριν από 259-254 εκατομμυρίων ετών, παρουσιάζει ερευνητική ομάδα με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Papers in Palaeontology».
Ο δεινόσαυρος ήταν μέλος της Pareiasauria μιας ιδιαίτερης ομάδας φυτοφάγων τετραπόδων που υπήρχε σε όλη την υπερήπειρο Παγγαία κατά τη Μέση-Ύστερη Πέρμια.
«Οι Pareiasauria είναι μια παράξενη φυτοφάγη ομάδα τετραπόδων που έπεσαν θύματα των μαζικών εξαφανίσεων του τέλους της Πέρμιας περιόδου», δήλωσαν οι Δρ. Τζιαν Γι και Τζουν Λιού από το Ινστιτούτο Παλαιοντολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας Σπονδυλωτών στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, το Πανεπιστήμιο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και το Ινστιτούτο Παλαιοντολογίας Chongqing.
Το συγκεκριμένο είδος είχε στενότερο κρανίο από όλους τους παρειάσαυρους, με μήκος κρανίου μεγαλύτερο από το διπλάσιο του πλάτους του κρανίου στις πλευρικές άκρες των μάγουλων.
«Ο σκελετός του Yinshanosaurus angustus παρέχει για πρώτη φορά τις πλήρεις κρανιακές και αρθρωτές μετακρανιακές λεπτομέρειες που φαίνεται ότι διέθεταν οι παρειάσαυροι που ζούσαν στην Κίνα και διέφεραν από τα ανατομικά χαρακτηριστικά των παρειάσαυρων άλλων περιοχών», είπαν οι ερευνητές.
H εντυπωσιακή εικόνα του γαλαξία της Ανδρομέδας
Εν εξάλλω ο Μαζωνάκης σε συναυλία στην Κύπρο: «Ποιοι είστε εσείς ρε ξεφτίλες που χαλάτε την ατμόσφαιρα;» (Βίντεο)
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις