Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αργεντινή: Εντοπίστηκε άγνωστο είδος τιτανόσαυρου

Viral

Έναν από τους παλαιοντολογικούς παραδείσους αποτελεί η Αργεντινή αφού ανακαλύπτονται εκεί συνεχώς απολιθώματα δεινοσαύρων και μάλιστα έχει διαπιστωθεί ότι ζούσαν εκεί πολλά είδη τεράστιων σε μέγεθος δεινοσαύρων. 

Την ανακάλυψη ενός ακόμη άγνωστου μέχρι σήμερα τεράστιο δεινόσαυρο που ζούσε στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα Αργεντινή, παρουσιάζει ερευνητική ομάδα με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Cretaceous Research».

Ο δεινόσαυρος που έλαβε την ονομασία Inawentu oslatus ανήκει στην οικογένεια των τιτανόσαυρων Οι τιτανόσαυροι που ήταν από τα μεγαλύτερα όντα που έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στον πλανήτη. 

Κατά μέσο όρο έφταναν σε μήκος τα 9-12 μέτρα και σε βάρος τους 13 τόνους αν και έχουν εντοπιστεί τιτανόσαυροι με μήκος 15 μέτρων και βάρος περίπου 70 τόνων.

Ο Inawentu oslatus ζούσε πριν από περίπου 86 εκατομμύρια έτη και είναι από τους μεγαλύτερους τιτανόσαυρους αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών έφτανε σε μήκος τα 15 μέτρα. 

Η ανακάλυψη αναμένεται να ρίξει φως στην εικόνα του οικοσυστήματος της Νότιας Αμερικής στην ύστερη Κρητιδική περίοδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανός σέρφερ δάμασε κύμα 28 μέτρων και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες - Εντυπωσιακές εικόνες

To παγκόσμιο ρεκόρ υποστηρίζει ότι έσπασε Γερμανός σέρφερ δαμάζοντας ένα κύμα ύψους 28,5 μέτρων. Ο Sebastian Steudtner έκανε σέρφινγκ τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ναζαρέ στην Πορτο...

Φόρτωση άρθρων...