Σαββάτο
24 Φεβρουαρίου 2024

Cheezam: Το Shazam των τυριών

Viral

Έτοιμο είναι το Shazam των τυριών. Η γαλλική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων μέσω τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης ανέπτυξε μία διαφορετική εκδοχή της δημοφιλούς εφαρμογής που αναγνωρίζει τραγούδια ή τηλεοπτικές εκπομπές από ένα μικρό ηχητικό δείγμα τους. 

Η εφαρμογή που ονομάζεται Cheezam κάνει αυτό που λέει το όνομα της δηλαδή αναγνωρίζει κάθε είδος τυριού από μια φωτογραφία.

Ο χρήστης της εφαρμογής καταγράφει στην κάμερα του κινητού του τηλεφώνου μια φωτογραφία ενός τυριού σε λίγα δευτερόλεπτα βλέπει στην οθόνη της συσκευής του αναλυτικές πληροφορίες για το τυρί. Η εφαρμογή που έχει μια βάση δεδομένων εννέα χιλιάδων ειδών τυριού ξεκίνησε να λειτουργεί αρχικά για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων στη Γαλλία και μετά την υποδοχή που είχε στα κοινωνικά δίκτυα αναμένεται να πάρει τον δρόμο και για άλλες χώρες. 

Με αυτή την εφαρμογή θα μπορεί κάποιος να γνωρίζει τι τρώει αν εμφανιστεί μπροστά του μια ποικιλία τυριών ή θέλει πληροφορίες για κάποιο τυρί που βλέπει σε μια βιτρίνα καταστήματος και θα ήθελε να μάθει περισσότερα για αυτό πριν το αγοράσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο πιο ταξιδιάρης λύκος στον κόσμο

Ομάδα ερευνητών ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα γκρίζο λύκο ο οποίος ταξιδεύει στην Ευρώπη και έχει ήδη πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο ταξίδι λύκου που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ο λύκ...

Φόρτωση άρθρων...