Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Δύτης έσωσε καρχαρία

Viral

Ένας γενναίος δύτης από τη Φλόριντα απελευθέρωσε έναν καρχαρία. Ο καρχαρίας είχε έναν μεγάλο γάντζο στο στόμα του και είχε παγιδευτεί σε μια πετονιά σε έναν τεχνητό ύφαλο, όπως δείχνει βίντεο με την τολμηρή διάσωση.

Ο Tazz Felde, ένας εκπαιδευτής καταδύσεων ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον καρχαρία που αγωνιζόταν στα ανοιχτά του πάρκου John Beasley στο νησί Okaloosa στην παραλία Fort Walton. 

«Ήταν μεταξύ 1,5 με 2 μέτρα. Ήταν ένας αρκετά μεγάλος καρχαρίας», δήλωσε στο FOX Weather.

Το βίντεο δείχνει τον καρχαρία να συστρέφεται με ένα μεγάλο μεταλλικό γάντζο στο στόμα του καθώς προσπαθεί να ξεφύγει. 

Ο Felde φαίνεται να προσπαθεί να βγάλει το αγκίστρι από τα σαγόνια του, αλλά το ταλαιπωρημένο ψάρι δεν θέλει να συνεργαστεί.

Στη συνέχεια, ο Felde βάζει το χέρι του πάνω από το κεφάλι του καρχαρία για να τον κρατήσει κάτω καθώς προσπαθεί να κόψει την πετονιά με πένσα.

Σύμφωνα με το National Geographic, οι καρχαρίες-τροφοί έχουν δυνατά σαγόνια γεμάτα με χιλιάδες μικροσκοπικά, οδοντωτά δόντια που χρησιμοποιούν για να συνθλίψουν τα θηράματα που βρίσκονται στον πυθμένα του ωκεανού. 

Αν και δεν είναι γνωστό ότι επιτίθενται σε κολυμβητές, θα δαγκώσουν αμυντικά εάν απειληθούν.

Οι καρχαρίες μπορούν να φτάσουν τα τέσσερα μέτρα σε μήκος, με τις μεγάλες, χαρακτηριστικές ουρές τους να αντιπροσωπεύουν έως και 14% του μήκους του σώματός τους. Βρίσκονται στα ζεστά, ρηχά νερά του δυτικού Ατλαντικού και του ανατολικού Ειρηνικού ωκεανού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκε η πιο βαθιά μπλε τρύπα στον κόσμο – Οι κρυμμένες σπηλιές και σήραγγες

Η πιο βαθιά μπλε τρύπα ανακαλύφθηκε στον κόλπο Τσετουμάλ στο νοτιοανατολικό τμήμα της χερσονήσου Γιουκατάν στο Μεξικό το 2021. Αρχικά αναγνωρίστηκε ως η δεύτερη βαθύτερη γαλάζια...

H κόντρα ειδικών για το IQ του Τυραννόσαυρου

Ο Τυραννόσαυρος Ρεξ ήταν το μεγαλύτερο σε μέγεθος και πιο μοχθηρό σαρκοβόρο που εμφανίστηκε στη Γη. Είχε τρομερά σαγόνια που μπορούσαν να συνθλίβουν εύκολα τα οστά των ζώων που κα...

Φόρτωση άρθρων...