Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ρομπότ και εκτυπωτές θα χτίσουν σεληνιακά οχυρά

Επιστρέφει στη Σελήνη η ανθρωπότητα με σκοπό να αποκτήσει μόνιμη παρουσία εκεί. 

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δημιουργηθούν κάποια οικήματα στα οποία θα ζουν και θα εργάζονται αρχικά οι αστροναύτες και σε επόμενη φάση διαστημικοί τουρίστες και μετά όσοι άνθρωποι αποφασίσουν να εγκατασταθούν στον φυσικό μας δορυφόρο

Τα τελευταία χρόνια ιδιωτικές εταιρείες και διαστημικοί οργανισμοί έχουν παρουσιάσει διαφόρων ειδών σεληνιακές βάσεις και οικήματα. 

Η τελευταία τέτοια δημιουργία έρχεται από την αμερικανική εταιρεία AI SpaceFactory που συνεργάζεται με την NASA για αυτόν τον σκοπό. Η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε τα σχέδια σεληνιακών οικημάτων που χαρακτηρίζονται ως «οχυρά» επειδή σύμφωνα με τους σχεδιαστές τους θα προστατεύουν όσους ζουν εκεί από όλους τους κινδύνους και απειλές του σεληνιακού περιβάλλοντος. 

Τα οικήματα αυτά θα προστατεύουν τους κατοίκους τους από την διαστημική ακτινοβολία, τους μετεωρίτες και τους σεισμούς που έχει διαπιστωθεί ότι εκδηλώνονται στο φεγγάρι.

Αυτά τα οικήματα θα κατασκευαστούν με τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης από τοπικά υλικά της Σελήνης και τη χρήση ρομπότ ως οικοδόμων. Κάθε οίκημα θα έχει ύψος τριών μέτρων και θα αποτελείται από τέσσερις ανεξάρτητες μονάδες. Κάθε μονάδα θα διαθέτει ένα επαναστατικό φωτοβολταϊκό σύστημα για τη παραγωγή ηλιακής ενέργειας που θα μοιάζει με μια ψηλή κεραία. 
Οι τρεις από τις τέσσερις μονάδες του οικήματος θα έχουν εμβαδόν 75 τετρ. μέτρων ενώ η τέταρτη που θα είναι η κεντρική μονάδα του οικήματος θα είναι 90 τετρ. μέτρα.  

Το σεληνιακό οχυρό ονομάζεται LINA (Lunar Infrastructure Asset) και αν αποφασισθεί η κατασκευή του αυτή θα γίνει κοντά στον κρατήρα Σάκλετον στο Νότιο Πόλο της Σελήνης όπου υπάρχει σχεδόν 24ωρη παρουσία του ηλιακού φωτός. 

Σε αυτή την περιοχή έχει αποφασισθεί από την NASA να ξεκινήσουν οι επανδρωμένες αποστολές της η πρώτη εκ των οποίων έχει προγραμματιστεί να γίνει το 2025. Η διάρκεια ζωής αυτών των οικημάτων υπολογίζεται στα 50 έτη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Τρένο υψηλής ταχύτητας καθυστέρησε μετά τον εντοπισμό φιδιού σε βαγόνι

Η ακρίβεια των δρομολογίων του σιδηροδρομικού δικτύου της Ιαπωνίας είναι γνωστή. Ωστόσο, την Τρίτη το βράδυ η ομαλή λειτουργία ενός τρένου του δικτύου σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής...

Σάμος: Πόλος έλξης για χιλιάδες Τούρκους τουρίστες - Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Τις φυσικές ομορφιές της Σάμου και το εύρος δυνατοτήτων πρόσβασης από την Τουρκία δημοφιλή μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας το τελευταίο διάστημα. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται ...

Γερμανός σέρφερ δάμασε κύμα 28 μέτρων και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες - Εντυπωσιακές εικόνες

To παγκόσμιο ρεκόρ υποστηρίζει ότι έσπασε Γερμανός σέρφερ δαμάζοντας ένα κύμα ύψους 28,5 μέτρων. Ο Sebastian Steudtner έκανε σέρφινγκ τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ναζαρέ στην Πορτο...

Φόρτωση άρθρων...