Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ελβετία: Βρήκαν πεζοπόρο που αγνοούνταν 37 χρόνια κάτω από έναν παγετώνα

To παγωμένο σώμα ενός πεζοπόρου, ο οποίος αγνοούνταν για 37 χρόνια, βρέθηκε κάτω από παγετώνα στην Ελβετία. Η ελβετική Aστυνομία αποκάλυψε την προηγούμενη Πέμπτη ότι ανακάλυψε τα λείψανα ενός Γερμανού πεζοπόρου, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ενώ ανέβαινε στις νότιες Άλπεις.

Τα λείψανα του πεζοπόρου, ο οποίος δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί δημόσια από την Aστυνομία, βρέθηκαν από δύο άλλους ορειβάτες στο Ζερμάτ του Βαλέ, κοντά στο Μάτερχορν, ανέφερε ο Guardian.

Οι ελβετικές Αρχές υποστηρίζουν ότι καθώς έλιωσε ο πάγος, οι περαστικοί μπόρεσαν να εντοπίσουν την μπότα του θανόντος καθώς και ένα κραμπόν, μια συσκευή που επιτρέπει στον χρήστη μεγαλύτερη κινητικότητα στο χιόνι και τον πάγο.

Με ιατροδικαστική ανάλυση, οι επιστήμονες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το πτώμα που ανήκει στον άγνωστο ορειβάτη.

«Η ανάλυση DNA επέτρεψε την ταυτοποίηση ενός ορειβάτη που αγνοούνταν από το 1986. Τον Σεπτέμβριο του 1986, ένας Γερμανός ορειβάτης, ο οποίος ήταν 38 ετών τότε, είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος αφού δεν επέστρεψε από μια πεζοπορία», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αξιωματούχοι στην Ελβετία.

Η Aστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από τη σκηνή όπου εντοπίστηκε το πτώμα, στην οποία φαίνεται μια μπότα πεζοπορίας να ξεπροβάλλει από το χιόνι, όπου ο πεζοπόρος βρήκε το τραγικό του τέλος.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, ο άνδρας είναι ένας από τους περίπου 300 ανθρώπους που είτε έχασαν τη ζωή τους είτε αγνοούνται κατά την πεζοπορία σε αυτά τα δύσβατα βουνά.

Οι ειδικοί αναμένουν ότι θα αποκαλυφθούν περισσότερα πτώματα καθώς η κλιματική αλλαγή προκαλεί το λιώσιμο περιοχών που κάποτε καλύπτονταν από πάγο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Tο αρχαιότερο παράπονο από έναν γιο στη μητέρα του – H επιστολή που γράφτηκε πριν από 4.000 χρόνια (εικόνες)

Μία επιστολή που γράφτηκε πριν από σχεδόν 4.000 χρόνια θεωρείται ότι είναι το αρχαιότερο παράπονο από έναν γιο στη μητέρα του. Η Zinu, μία μητέρα που έζησε στην πόλη Λάρσα της αρχα...

Φόρτωση άρθρων...