Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Εντοπίστηκε η πρώτη κόκκινη μέδουσα στον Ατλαντικό Ωκεανό

Viral

Ένα άγνωστο είδος μέδουσας με έντονη ερυθρή απόχρωση εντόπισε σε βάθος οκτακοσίων μέτρων στον Ατλαντικό Ωκεανό εξερευνητική αποστολή της Υπηρεσίας Ωκεανού και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA).

Οι ερευνητές κατάφεραν να καταγράψουν εικόνες της εντυπωσιακής μέδουσας. Η αποστολή εξερεύνησε τις περιοχές των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ σε βάθη από 250 μέτρα ως 4,5 χιλιάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν και άλλα άγνωστα είδη. Στο πλαίσιο της αποστολής πραγματοποιήθηκαν 25 καταδύσεις αυτόνομων υποβρυχίων (ROV) τα οποία ανάμεσα στα άλλα πραγματοποίησαν και χαρτογραφήσεις.

«Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν σε αυτές τις αποστολές θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα την ποικιλομορφία αλλά και κατανομή των οικοσυστημάτων στα βαθύτερα σημεία των περιοχών που εξερευνήθηκαν βοηθώντας έτσι στην λήψη καλύτερων αποφάσεων για την διαχείριση αυτών των περιοχών», αναφέρει η NOAA σε ανακοίνωση της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ένα σκαλισμένο οστό 130.000 ετών αποκαλύπτει πώς σκέφτονταν οι Νεάντερταλ (εικόνες)

Ένα οστό από χέρι αρκούδας με δεκαεπτά τομές βρέθηκε την δεκαετία του 1950. Αυτό το αντικείμενο έχει αναφερθεί ως η πρώτη απόδειξη των γνωστικών ικανοτήτων των Νεάντερταλ στην περι...

Φόρτωση άρθρων...