Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Εντυπωσιακές τοιχογραφίες σε σχολείο των Αμπελοκήπων (Photos)

Viral

Εντυπωσιακές τοιχογραφίες με τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα στολίζουν πλέον τον τοίχο του 104oυ Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Πανόρμου στους Αμπελόκηπους.

Δημιουργός της εντυπωσιακής τοιχογραφίας είναι ο Έλληνας streetartist Kez, ο οποίος επέλεξε να υλοποιήσει μια διασκευή του γνωστού έργου του λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου (Χατζημιχαήλ).

«Ο Θεόφιλος σαν αυτοδίδακτος λαϊκός ζωγράφος έχει μια στενή σχέση με την street art, οι καλλιτέχνες της οποίας παραδοσιακά είναι αυτοδίδακτοι και συγχρόνως αποτελεί και η ίδια μια σύγχρονη λαϊκή τέχνη», δήλωσε ο Kez.

Την εφαρμογή και την ανάδειξη της σύγχρονης τέχνης στο αστικό τοπίο, οργανωμένα και με απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χώρο, υποστηρίζει ενεργά ο Δήμος Αθηναίων με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα δημοσίων τοιχογραφιών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της τριετούς Προγραμματικής για τον Πολιτισμό του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την ομάδα της Urban Act και τη συμμετοχή καλλιτεχνών από το χώρο της street art στους οποίους διατίθενται συγκεκριμένοι χώροι για τη δημιουργία των έργων τους.

Εντυπωσιακές τοιχογραφίες με τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα στολίζουν πλέον τον τοίχο του 104oυ Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Πανόρμου στους Αμπελόκηπους. Δημιουργός της εντυπωσιακής τοιχογραφίας είναι ο Έλληνας streetartist Kez, ο οποίος επέλεξε να υλοποιήσει μια διασκευή του γνωστού έργου του λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου (Χατζημιχαήλ). «Ο Θεόφιλος σαν αυτοδίδακτος λαϊκός ζωγράφος έχει μια στενή σχέση με την street art, οι καλλιτέχνες της οποίας παραδοσιακά είναι αυτοδίδακτοι και συγχρόνως αποτελεί και η ίδια μια σύγχρονη λαϊκή τέχνη», δήλωσε ο Kez. Την εφαρμογή και την ανάδειξη της σύγχρονης τέχνης στο αστικό τοπίο, οργανωμένα και με απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χώρο, υποστηρίζει ενεργά ο Δήμος Αθηναίων με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα δημοσίων τοιχογραφιών. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της τριετούς Προγραμματικής για τον Πολιτισμό του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την ομάδα της Urban Act και τη συμμετοχή καλλιτεχνών από το χώρο της street art στους οποίους διατίθενται συγκεκριμένοι χώροι για τη δημιουργία των έργων τους

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιστήμονας λέει ότι ανακάλυψε την αιτία της κατάρας του Τουταγχαμών - Γιατί πέθαναν όλοι όσοι άνοιξαν τον τάφο του

Ένας επιστήμονας ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την αιτία της «κατάρας του Φαραώ» που πιστεύεται ότι σκότωσε περισσότερους από 20 ανθρώπους που άνοιξαν τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών ...

Σε δημοπρασία το χρυσό ρολόι που φορούσε ο πλουσιότερος επιβάτης του Τιτανικού

Ένα χρυσό ρολόι που φορούσε ο Τζον Τζέικομπ Άστορ IV, μέλος της πλούσιας οικογένειας Άστορ και ο πλουσιότερος επιβάτης του Τιτανικού, θα βγει προς πώληση σε δημοπρασία αναμνηστικών...

Φόρτωση άρθρων...