Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Εταιρεία κατασκευάζει ρομποτικούς οικιακούς βοηθούς (εικόνες)

Ρομποτικούς οικιακούς βοηθούς κατασκευάζει γνωστή εταιρεία. Η Dyson είναι γνωστή για τις τεχνολογίες που αναπτύσσει στον τομέα του καθαρισμού με ηλεκτρικές σκούπες έχοντας δημιουργήσει και ορισμένα ρομποτικά μοντέλα. 

Σε συνέδριο ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στη Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ η Dyson ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας μιας σειράς από ρομπότ που θα εκτελούν οικιακές εργασίες. Κάποια από αυτά τα ρομπότ θα καθαρίζουν τα δωμάτια από διάφορα αντικείμενα που έχουν πέσει κάτω. 

Στα παιδικά δωμάτια μάλιστα τα ρομπότ δεν θα απομακρύνουν απλά τα αντικείμενα που βρίσκονται στο πάτωμα αλλά θα τοποθετούν τα παιχνίδια στα κουτιά τους. Άλλα ρομπότ θα έχουν δυνατότητες καθαρισμού επίπλων ενώ άλλα θα μπορούν να πλένουν τα πιάτα.

Ένα από τα ρομπότ που κατασκευάζει η Dyson μπορεί να καθαρίζει έπιπλα.

Εταιρεία κατασκευάζει ρομποτικούς οικιακούς βοηθούς

«Έχει πολύ μέλλον ο τομέας δημιουργίας ρομπότ που θα εκτελούν διάφορες καθημερινές δουλειές βοηθώντας τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Είμαι γονέας και ξοδεύω πολλές ώρες κάθε μέρα να καθαρίζω το σπίτι από όσα κάνουν εκεί τα παιδιά», αναφέρει ο Τζέικ Ντάισον, που είναι επικεφαλής μηχανικός της Dyson.

Η Dyson θα προσλάβει άμεσα 250 μηχανικούς και σχεδιάζει να προσλάβει άλλους 700 την προσεχή πενταετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μόνα Λίζα: Λύθηκε το μυστήριο για το αν είναι φανταστικό ή πραγματικό το τοπίο του πίνακα

Το τοπίο στον πίνακα της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι έχει πυροδοτήσει ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με το αν είναι πραγματικό ή αποκύημα της φαντασίας του ζωγράφου. Κι ενώ λ...

Φόρτωση άρθρων...