Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Ευρώπη: Η Ελλάδα στη δεύτερη θέση ως τουριστικός προορισμός

Στη δεύτερη θέση ως τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη βρίσκεται η Ελλάδα, μαζί με την Ιρλανδία.

Η Ιταλία κέρδισε την πρώτη θέση ως ο καλύτερος τουριστικός προορισμός της Ευρώπης, στο πλαίσιο των ετήσιων αμερικανικών βραβείων Readers' Choice Awards (RCA 2021), του εκδοτικού οργανισμού Worth και του διμηνιαίου ταξιδιωτικού περιοδικού recommend.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Μεγάλη Βρετανία.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν για 25η φορά, με περισσότερους από 135.000 αναγνώστες του περιοδικού να κάνουν τις δικές τους επιλογές σε διάφορες κατηγορίες, όπως καλύτερος προορισμός, ξενοδοχεία και resorts, τουριστικοί πράκτορες, εταιρείες κρουαζιέρας, εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, αεροπορικές εταιρείες κ.ά., σε σχετική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε από τις 8 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου.

Τα Readers' Choice Awards απονέμονται κάθε χρόνο σε χώρες και ταξιδιωτικούς/τουριστικούς φορείς και επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο που έχουν εδραιωθεί στον χώρο της αριστείας, προσελκύοντας παράλληλα το ισχυρό ενδιαφέρον της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Στους αντίστοιχους προορισμούς της Βόρειας Αμερικής, τις τρεις πρώτες θέσεις κατέκτησαν η Χαβάη, η Φλόριντα και η Αλάσκα, ενώ στην Ασία και Ειρηνικό, οι προορισμοί που ξεχώρισαν ήταν η Ταϊτή, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ιαπωνία. 

Στην Αφρική, η Νότιος Αφρική βρέθηκε στην κορυφή, Ισραήλ και Ντουμπάι στη δεύτερη θέση και η Αίγυπτος στην τρίτη θέση.  
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μόνα Λίζα: Λύθηκε το μυστήριο για το αν είναι φανταστικό ή πραγματικό το τοπίο του πίνακα

Το τοπίο στον πίνακα της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι έχει πυροδοτήσει ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με το αν είναι πραγματικό ή αποκύημα της φαντασίας του ζωγράφου. Κι ενώ λ...

Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού στην Ταϊλάνδη – Mπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων (Photos)

Ένα νέο είδος φιδιού ανακάλυψαν δύο κυνηγοί ερπετών στην Ταϊλάνδη. Το νέο είδος φιδιού έχει κυνόδοντες που μοιάζουν με λεπίδες και μπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων. Σύμφ...

Φόρτωση άρθρων...