Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Φάλαινα πήδηξε έξω από το νερό και χτύπησε σκάφος (Video)

Viral

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες ενός μικρού σκάφους. Μία φάλαινα πήδηξε έξω από το νερό και χτύπησε το σκάφος στη Μασαχουσέτη στις ΗΠΑ.

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου καταγράφει τη στιγμή που μια φάλαινα πηδάει έξω από το νερό και χτυπάει ένα μικρό σκάφος ανοιχτά της ακτής.

Στο βίντεο που μεταδίδουν αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης το ογκώδες θαλάσσιο θηλαστικό, που φαίνεται να είναι μια μεγάπτερη φάλαινα, αναδύεται από τη θάλασσα και προσγειώνεται στο σκάφος μήκους 5-6 μέτρων, προτού βρεθεί ξανά στο νερό.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στην περιοχή White Horse Beach στο Πλύμουθ, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης. «Ήταν τρελό», είπε στο NBC Boston περιγράφοντας την σκηνή ο Ράιντερ Πάρκχερστ, αυτόπτης μάρτυρας. 

«Ο τύπος στη βάρκα βρέθηκε απλά στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, αυτό είναι όλο. Πετάγεται έξω και «μπαμ»... καρφώθηκε κατευθείαν στην πλώρη... Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα ότι το σκάφος δεν είχε βυθιστεί».

Από τη σύγκρουση της φάλαινας με το μικρό σκάφος δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός στον χειριστή του, αλλά ούτε και κάποια σοβαρή ζημιά που να απειλεί την αξιοπλοΐα του. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν η μεγάπτερη φάλαινα υπέστη κάποιον τραυματισμό, σύμφωνα με το NBC News.

Οι τοπικές Αρχές αλιείας εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία συνιστούν στους χειριστές ταχυπλόων και τους αλιείς να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τις φάλαινες προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά αυτές τις ημέρες, που η κίνηση των σκαφών είναι αυξημένη στην περιοχή.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Μικρή Ατλαντίδα»: Αρχαίος οικισμός εξαφανίστηκε πριν από 700 χρόνια – Τον κατάπιε η θάλασσα

Πριν από περίπου 700 χρόνια ο οικισμός «Ravenser Odd» βυθίστηκε στη Βόρεια Θάλασσα έπειτα από σφοδρή κακοκαιρία. Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν ό,τι έχει απομείνει απ’ τον οικι...

Φόρτωση άρθρων...