Πέμπτη
23 Μαρτίου 2023

Γεννήθηκαν δίδυμα από κατεψυγμένα έμβρυα ηλικίας 30 ετών! (Photos)

Viral

Έμβρυα που είχαν καταψυχθεί το 1992 χρησιμοποιήθηκαν σε επιτυχή κύηση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ σε αυτού του είδους τις διαδικασίες αναπαραγωγής.

Η Ρέιτσελ Ριτζγουέι που ζει με τον σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους στο Όρεγκον αποφάσισε να δοκιμάσει να μείνει ξανά έγκυος μέσω της χρήσης κατεψυγμένων εμβρύων. 

Το ζευγάρι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει έμβρυα που είχαν καταψυχθεί πριν από 30 χρόνια. Συγκεκριμένα στις 22 Απριλίου του 1992 καταψύχθηκαν σε υγρό άζωτο σε θερμοκρασία -128 βαθμών Κελσίου έμβρυα που είχαν δημιουργηθεί μέσω μεθόδων τεχνητής γονιμοποίησης για ένα ανώνυμο παντρεμένο ζευγάρι που τελικά δεν έκανε χρήση τους και τα δώρισε. 

Η Ρέιτσελ Ριτζγουέι έφερε στον κόσμο στις 31 Οκτωβρίου δίδυμα τα οποία χαίρουν άκρας υγείας και αφού πέρασαν οι πρώτες εβδομάδες και όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά έγινε γνωστή και ιστορία που κρύβει η γέννηση αυτών των παιδιών.

«Η απόφαση της… υιοθεσίας αυτών των εμβρύων αποτελεί απόδειξη ότι όσοι έχουν δωρίσει έμβρυα μπορούν να ελπίζουν ότι θα χρησιμοποιηθούν ακόμη και αν έχουν περάσει 5,10 ή ακόμη και 20 χρόνια» δηλώνει ο δρ. Τζον Ντέιβιντ Γκόρντον που πραγματοποίησε τη μεταφορά των εμβρύων.  

Η γέννηση των παιδιών από τα έμβρυα ηλικίας 30 ετών αποτελεί νέο ρεκόρ καταρρίπτοντας το προηγούμενο που ήταν γέννηση παιδιών από κατεψυγμένα έμβρυα ηλικίας 27 ετών, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων μέσω του οποίου έχει επιτευχθεί η γέννηση 1,200 παιδιών από δωρεές εμβρύων.

Γεννήθηκαν δίδυμα από κατεψυγμένα έμβρυα ηλικίας 30 ετών

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πως χρησιμοποιούν το YouTube και το Chat GPT οι χάκερς

Νέους τρόπους για να εισβάλουν στους υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών βρίσκουν οι χάκερς. Όπως αναφέρει η εταιρεία ηλεκτρονικής ασφάλειας CloudSec, οι χάκερς άρχισαν να διοχετεύουν...

Η συννεφιασμένη αυγή του πλανήτη Άρη

Τα ρομπότ που πάει στον Άρη τα τελευταία 20 χρόνια έχουν στείλει αμέτρητες φωτογραφίες από την επιφάνεια αλλά και τον ουρανό του. Όμως, δεν είχαμε πολλές και καλής ποιότητας εικόνε...

Φόρτωση άρθρων...