Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Γροιλανδία: Παγόβουνο περνάει από το Νούουκ

Viral

Παγόβουνο διακρίνεται να διέρχεται από το Νούουκ της Γροιλανδίας. Το Νούουκ είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της αυτοκυβερνώμενης δανέζικης περιοχής.

Η πόλη είναι γνωστή ως Godthab στου Δανούς κατοίκους του, αν και μετά την ενεργοποίηση της αυτοδιάθεσης το 1979, η επίσημη ονομασία της πόλης είναι Νουούκ

Η πόλη ιδρύθηκε το 1728 από τον Νορβηγό ιεραπόστολο Χανς Εγκέντε. Η Γροιλανδία ήταν τότε νορβηγική αποικία που υπαγόταν στο Στέμμα.

Οι Γροιλανδοί χρησιμοποίησαν κάποτε παγόβουνα για να διακρίνουν τις εποχές και ακόμη και να προσδιορίσουν τις πόλεις, μια απόδειξη της σταθερής παρουσίας τους και του συνυφασμένου χαρακτήρα του πολιτισμού της Γροιλανδίας με την ισχυρή φύση της χώρας.

Τα Mέσα Eνημέρωσης τονίζουν ότι ο πάγος στη Γροιλανδία λιώνει, και ενώ αυτό είναι απολύτως αληθές, όσο υπάρχει το φύλλο πάγου της Γροιλανδίας, παγόβουνα όλων των μεγεθών και σχημάτων θα γεμίσουν τα αρκτικά νερά.

Το Νούουκ έχει οικοσύστηκα τούνδρας με κρύους, μεγάλους, χιονισμένους χειμώνες και δροσερά, σύντομα καλοκαίρια. Στις 21 Δεκεμβρίου, τη συντομότερη μέρα και τη μεγαλύτερη νύχτα του έτους, ο ήλιος ανατέλλει στις 10:30 π.μ. και δύει μόλις στις 2:20 μ.μ.

Αντίθετα, τη μεγαλύτερη μέρα και τη μικρότερη νύχτα του έτους, 21 Ιουνίου, ο ήλιος ανατέλλει στις 2:54 π.μ. και δεν δύει μέχρι τις 12:04 μετά τα μεσάνυχτα. Το Nουούκ μπορεί να έχει ήπιες θερμοκρασίες σε σύντομες περιόδους όλο το χρόνο, με κάθε μήνα να έχει καταγράψει 13°C.

Οι μηνιαίοι μέσοι όροι κυμαίνονται από −7,5 °C έως 8 ° C.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού στην Ταϊλάνδη – Mπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων (Photos)

Ένα νέο είδος φιδιού ανακάλυψαν δύο κυνηγοί ερπετών στην Ταϊλάνδη. Το νέο είδος φιδιού έχει κυνόδοντες που μοιάζουν με λεπίδες και μπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων. Σύμφ...

Μόνα Λίζα: Λύθηκε το μυστήριο για το αν είναι φανταστικό ή πραγματικό το τοπίο του πίνακα

Το τοπίο στον πίνακα της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι έχει πυροδοτήσει ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με το αν είναι πραγματικό ή αποκύημα της φαντασίας του ζωγράφου. Κι ενώ λ...

Φόρτωση άρθρων...