Παρασκευή
23 Φεβρουαρίου 2024

H «τρομακτική Μπάρμπι» που λάμπει σε ολόκληρο το Σύμπαν

Viral

Oι μαύρες τρύπες και ειδικά οι μεγαλύτερες σε μέγεθος καταβροχθίζουν άστρα και άλλες κοσμικές δομές. Η διαδικασία αυτή παράγει εντυπωσιακά φαινόμενα που αποκαλύπτουν την ύπαρξη και την δράση των μαύρων τρυπών επιτρέποντας στους επιστήμονες να μαθαίνουν διάφορα στοιχεία για αυτές.

Με δημοσίευση της στο διαδικτυακό αρχείο προδημοσιεύσεων arXiv ερευνητική ομάδα παρουσιάζει την ανακάλυψη του πιο λαμπρού γεύματος μιας μαύρης τρύπας που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στο Σύμπαν. 

Η πηγή του φαινομένου είναι μια υπερμεγέθης μαύρη τρύπα σε απόσταση 7,7 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη με τους ερευνητές να αναφέρουν ότι η λάμψη που παράγεται από την εκτόξευση του υλικού από το εσωτερικό της μαύρης τρύπας στο Διάστημα είναι παρόμοια με αυτή ενός τρισεκατομμυρίου άστρων σαν τον Ήλιο!

Οι ερευνητές ονόμασαν τη μαύρη τρύπα «Scary Barbie» δηλαδή Τρομακτική Μπάρμπι δίνοντας της το όνομα της γνωστής γυναικείας κούκλας. 

«Είναι παράλογο. Μπορούμε να πάρουμε μια συμβατική έκρηξη σουπερνόβα να πολλαπλασιάσουμε την λάμψη της χίλιες φορές και το αποτέλεσμα να απέχει και πάλι κατά πολύ από την φωτεινότητα του συγκεκριμένου αντικειμένου. Και οι εκρήξεις σουπερνόβα είναι από τα πιο φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό» αναφέρει ο Ντάνι Μιλισάβλιεβιτς, καθηγητής φυσικής και αστρονομίας στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Περντιού, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μετεωρίτης εμφανίστηκε στον αττικό ουρανό

Έναν μετεωρίτη που εμφανίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον αττικό ουρανό φέρεται να δείχνει ένα βίντεο που δημοσιεύει η σελίδα Forecast Weather Greece στο Facebook. Στο κλιπ...

Ο πιο ταξιδιάρης λύκος στον κόσμο

Ομάδα ερευνητών ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα γκρίζο λύκο ο οποίος ταξιδεύει στην Ευρώπη και έχει ήδη πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο ταξίδι λύκου που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ο λύκ...

Φόρτωση άρθρων...