Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Έρευνα: Η επένδυση σε τουβλάκια Lego είναι πιο κερδοφόρα από την επένδυση σε χρυσό

Πιο κερδοφόρα από την επένδυση σε χρυσό είναι η επένδυση σε τουβλάκια Lego! Αυτό αναφέρει μία έρευνα. 
Οι επενδυτές μπορεί να θέλουν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να βάλουν τα χρήματά τους σε μπλοκ Lego, τα οποία εκτιμώνται γρηγορότερα ακόμη και από τον χρυσό, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη.

Ερευνητές στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Μόσχας βρήκαν ότι τα σετ LEGO που έχουν αποσυρθεί εκτιμήθηκαν σε αξία 11% ετησίως από το 1987 έως το 2015, που είναι ταχύτερος και καλύτερος ρυθμός από αυτόν του χρυσού, των μετοχών, των ομολόγων, των φιλοτελικών εμπορικών σημάτων και των κρασιών.

Τα σετ Lego γίνονται πιο ακριβά με την πάροδο του χρόνου χάρη στην «υψηλή συλλεκτική αξία» σε συνδυασμό με τη μείωση της προσφοράς, αναφέρει η έκθεση. Τα περισσότερα σετ Lego αποσύρονται μετά από μερικά χρόνια.

Οι τιμές των LEGO είναι σχετικά ανεπηρέαστες από το χρηματιστήριο, σύμφωνα με τη μελέτη, και αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008.

Ο συγγραφέας της μελέτης είπε ότι τα τουβλάκια LEGO θα μπορούσαν να είναι εξίσου αξιόλογη επένδυση όπως τα κοσμήματα, οι αντίκες ή άλλα έργα τέχνης. 

Ένα μεγάλο σετ είχε απόδοση 2.230% σε οκτώ χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι τιμές των Lego αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, καθώς παιδιά και ενήλικες χρησιμοποιούσαν τα σετ για να αντιμετωπίσουν τη μακροχρόνια παραμονή στο σπίτι.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...