Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

Πώς η Kλιματική Aλλαγή απειλεί το αβοκάντο

Viral

Το αβοκάντο θεωρείται μια από τις αποκαλούμενες σούπερ τροφές και έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές σε πολλές χώρες. Τα τελευταία χρόνια η ετήσια κατανάλωση αβοκάντο παγκοσμίως έχει εκτοξευθεί στους 11 δισεκατομμύρια τόνους.

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βάλει στη καθημερινή τους διατροφή το αβοκάντο με πολλούς τρόπους γεγονός που έχει προκαλέσει προβλήματα στην παραγωγή του εξαιτίας της τεράστιας ζήτησης και φυσικά έχει οδηγήσει και συνεχείς αυξήσεις την τιμή του. 

Όμως, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο στις κλιματικές συνθήκες φρούτο που απαιτεί και μεγάλες ποσότητες νερού στην καλλιέργεια του γεγονός που το έχει καταστήσει ευάλωτο στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται με την κλιματική αλλαγή.

Τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έγινε για λογαριασμό της φιλανθρωπικής οργάνωσης Christian Aid στη Βρετανία αναφέρει με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία υπάρχει κίνδυνος οι παραγόμενες ποσότητες του αβοκάντο να μειωθούν σε ποσοστά που μπορεί να αγγίξουν το 60% μέχρι τα μέσα του αιώνα σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα παραγωγής. 

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτή η δραματική μείωση θα οφείλεται στο ότι τα εδάφη για καλλιέργεια θα έχουν γίνει υπερβολικά ξηρά για το αβοκάντο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...