Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ινδονησία: Γεννήθηκε σπάνιος ρινόκερος- Το είδος απειλείται με εξαφάνιση (video)

Viral

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση της γέννησης του σπάνιου ρινόκερου Σουμάτρας (Dicerorhinus sumatrensis) που απειλείται με εξαφάνιση.

Το εθνικό πάρκο στην Ινδονησία υποδέχθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, τη γέννηση του δεύτερου μαύρου ρινόκερου που γεννήθηκε φέτος στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου ρινόκερων Σουμάτρας της χώρας. Πρόκειται για τους μικρότερους και πιο τριχωτούς ρινόκερους όλων των ειδών. Ο συγκεκριμένος γεννήθηκε 25 κιλά.

Λιγότερα από 80 μέλη σε όλον τον κόσμο

Με τη γέννηση του αρσενικού βρέφους, ο συνολικός πληθυσμός των μαύρων ρινόκερων που φιλοξενούνται στο καταφύγιο ανεβαίνει στους 10, γεγονός που δίνει μια ώθηση στα απειλούμενα ζώα, που με βάση μια αξιολόγηση του 2019 για τα απειλούμενα είδη, αριθμούν λιγότερα από 80 μέλη σε όλον τον κόσμο.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Δασών της Ινδονησίας έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου πλάνα και φωτογραφίες από τον ρινόκερο της Σουμάτρας που δεν έχει ακόμη ονομαστεί.

Ο μόνος ασιατικός ρινόκερος με δύο κέρατα

Η μητέρα του μοσχαριού, η Delilah, είναι ένας ιθαγενής ρινόκερος ηλικίας επτά ετών που γεννήθηκε στο εθνικό πάρκο το 2016. Ο ρινόκερος της Σουμάτρας είναι φυτοφάγο ζώο που πιστεύεται ότι σύντομα θα εξαφανιστεί και είναι ο μόνος ασιατικός ρινόκερος με δύο κέρατα. Μπορεί να φτάσει το 1,5 μέτρο ύψος ενώ μπορεί να ζυγίζει από 500 μέχρι και 960 κιλά.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα στο ίδιο πάρκο γεννήθηκε ένα θηλυκό ρινοκεράκι του είδους που ζύγιζε 27 κιλά.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέο ανθρωποειδές ρομπότ που μαθαίνει γρηγορότερα και κοστίζει λιγότερο (Video&εικόνες)

Ένα νέο ανθρωποειδές ρομπότ που μαθαίνει γρηγορότερα και κοστίζει λιγότερο δημιούργησε η «Sanctuary AI». Η καναδική εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε το νέο της ρομπότ. ...

Φόρτωση άρθρων...