Κυριακή
12 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: 16χρονος ορειβάτης έπεσε από ύψος 152 μέτρων και σώθηκε

Viral

Ένας 16χρονος ορειβάτης σώθηκε από θαύμα, σπάζοντας μόνο ένα πόδι έπειτα από πτώση από ύψος 152 μέτρων στο όρος Mount Hood στο Όρεγκον των ΗΠΑ.

Ο Gurbaz Singh ταξίδεψε από τον Καναδά για να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή του βουνού μαζί με μία ομάδα φίλων, σύμφωνα με το CNN. Μάλιστα θα ήταν η 90η ανάβασή του.

Το πρωί της Δευτέρας ο 16χρονος έχασε την ισορροπία του, ενώ έκανε ανάβαση προς το τμήμα του Pearly Gates και έπεσε από ύψος 152 μέτρων στο τμήμα με το όνομα Devil's Kitchen.

"Νόμιζε ότι θα σταματούσε η πτώση του σε κάποιο σημείο και προσπαθούσε με το τσεκούρι του να γραπωθεί σε κάποιο σημείο αλλά δεν μπορούσε γιατί έπεφτε με μεγάλη ταχύτητα”, δήλωσε ο πατέρας του 16χρονου, Rishamdeep Singh.

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τον 16χρονο, σταθεροποίησαν το σπασμένο του πόδι και τον κατέβασαν από το χιονισμένο βουνό.

Το συγκεκριμένο βουνό είναι δημοφιλές στους ορειβάτες, και περίπου 10.000 άτομα το ανεβαίνουν κάθε χρονιά.

Ο 16χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο και αναρρώνει.

Όταν αναρρώσει πλήρως ο πατέρας μαζί με τον γιο του σκοπεύουν να προσπαθήσουν ξανά να κατακτήσουν μαζί τη συγκεκριμένη κορυφή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού στην Ταϊλάνδη – Mπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων (Photos)

Ένα νέο είδος φιδιού ανακάλυψαν δύο κυνηγοί ερπετών στην Ταϊλάνδη. Το νέο είδος φιδιού έχει κυνόδοντες που μοιάζουν με λεπίδες και μπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων. Σύμφ...

H κόντρα ειδικών για το IQ του Τυραννόσαυρου

Ο Τυραννόσαυρος Ρεξ ήταν το μεγαλύτερο σε μέγεθος και πιο μοχθηρό σαρκοβόρο που εμφανίστηκε στη Γη. Είχε τρομερά σαγόνια που μπορούσαν να συνθλίβουν εύκολα τα οστά των ζώων που κα...

Φόρτωση άρθρων...