Παρασκευή
08 Δεκεμβρίου 2023

Ισραήλ: Εντυπωσιακά ευρήματα στον τάφο της Σαλώμης (Photos)

Viral

Ανασκαφές στο ταφικό σπήλαιο της Σαλώμης αποκάλυψαν ότι η τοποθεσία ήταν ένας σημαντικός εβραϊκός τάφος καθώς και ένας χριστιανικός τόπος προσκυνήματος, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.

Η Σαλώμη ήταν η «μαία» που έφερε στον κόσμο τον νεογέννητο Ιησού, σύμφωνα με ένα από τα λεγόμενα Απόκρυφα Ευαγγέλια.

Οι εργασίες στο σπήλαιο αποκάλυψαν ένα προαύλιο περίπου 350 τ.μ. με πέτρινες πλάκες και ψηφιδωτά που υποδηλώνουν έναν οικογενειακό τάφο για εξέχοντες Εβραίους, σύμφωνα με την Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ (Israel Antiquities Authority – ΙΑΑ). Βρέθηκαν επίσης διακοσμημένα λυχνάρια και επιγραφές που μαρτυρούν την παρουσία χριστιανών προσκυνητών.

«Προκαλεί έκπληξη η μετατροπή του σπηλαίου σε χριστιανικό παρεκκλήσι», αναφέρει η IAA και προσθέτει: «Κρίνοντας από τους σταυρούς και τις δεκάδες τοιχογραφίες της βυζαντινής και πρώιμης ισλαμικής περιόδου, το παρεκκλήσι ήταν αφιερωμένο στη Σαλώμη».

Η τοποθεσία, περίπου 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βηθλεέμ, είναι γνωστή ως Σπήλαιο της Σαλώμης και σύντομα θα ανοίξει για τους επισκέπτες.

Ισραήλ: Εντυπωσιακά ευρήματα στον τάφο της Σαλώμης
Ισραήλ: Εντυπωσιακά ευρήματα στον τάφο της Σαλώμης
Ισραήλ: Εντυπωσιακά ευρήματα στον τάφο της Σαλώμης
Ισραήλ: Εντυπωσιακά ευρήματα στον τάφο της Σαλώμης
Ισραήλ: Εντυπωσιακά ευρήματα στον τάφο της Σαλώμης

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Λουλουδοπόλεμος» με γαρύφαλλα ...Τουρκίας στα νυχτερινά κέντρα της Ελλάδας - Κάνουν πάρτι οι Τούρκοι καλλιεργητές

Το τουρκικό γαρύφαλλο αντικαθιστά το σπάσιμο πιάτων στην ελληνική διασκέδαση, δημιουργώντας έσοδα 2 εκατ. δολαρίων για τους Τούρκους καλλιεργητές, αναφέρει σε δημοσίευμα του το του...

Τι δουλειά έχει η αλεπού στο... προαύλιο της ΕΡΤ!

Βόλτα στο προαύλιο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή έκανε το βράδυ της Κυριακής μια αλεπού. Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε εργαζόμενος στο Ραδιομέγαρο η αλεπού έκανε τη βόλτα...

Φόρτωση άρθρων...