Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

James Webb: Εντυπωσιακές εικόνες του Κρόνου

Viral

Ακόμη μία πτυχή του μας αποκάλυψε το ισχυρότερο διαστημικό τηλεσκόπιο που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος. Το James Webb έστρεψε το βλέμμα του στον Κρόνο και κατέγραψε νέες εικόνες του οι οποίες θα μπορούσαν άνετα να τοποθετηθούν σε μια έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας. 

Οι εικόνες καταγράφηκαν στις 24 και 25 Ιουνίου και ο πλανήτης αποτυπώνεται με εντυπωσιακό τρόπο μαζί με τα δαχτυλίδια του που μοιάζουν να έχουν ένα φωτισμό τύπου Neon.

Αυτές οι εικόνες ελήφθησαν στο πλαίσιο μιας μελέτης που κάνουν αστρονόμοι του Πανεπιστημίου του Λέστερ στη Βρετανία για τον Κρόνο θέλοντας να αποκαλύψουν νέα στοιχεία για τον πλανήτη, τους εντυπωσιακούς του δακτυλίους αλλά και τα δεκάδες φεγγάρια του.

Οι εικόνες που καταγράφουν τα τηλεσκόπια είναι ασπρόμαυρες και οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσιεύονται στη συνέχεια είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας που γίνεται με τοποθέτηση αποχρώσεων διαδικασία που γίνεται όχι για αισθητικούς λόγους αλλά για να τονιστούν οι λεπτομέρειες της κάθε εικόνες, οι διαφορετικές κοσμικές δομές, διαστημικά σώματα και κάθε είδους στοιχεία που συνθέτουν την κάθε εικόνα ώστε να γίνεται κατανοητό το τι βλέπουμε σε αυτές τις εικόνες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος που συμμετέχει μαζί με την NASA στη λειτουργία του τηλεσκοπίου αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τις αρχικές ασπρόμαυρες εικόνες που κατέγραψε πριν από λίγα 24ωρα το James Webb από τον Κρόνο. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπάνιος καρχαρίας εντοπίστηκε από ερευνητές - Εικάζεται ότι ζούσε πριν από την εποχή των δεινοσαύρων

Ερευνητές αντίκρισαν ένα μοναδικό θέαμα, καθώς συνάντησαν ένα σπάνιο καρχαρία. Μια ομάδα ερευνητών ξεκίνησε μια αναζήτηση που θα τους οδηγούσε σε μια συνάντηση με ένα πλάσμα που πρ...

Φόρτωση άρθρων...