Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Καρχαρίας εμφανίστηκε σε παραλία του Ναυπλίου (Video)

Viral

Ένα ασυνήθιστο θέαμα είδαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο, καθώς εμφανίστηκε στα ρηχά ένας καρχαρίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καρχαρίας είναι Γλαυκοκαρχαρίας και ονομάζεται και Γαλάζιος λόγω του χρώματος του. Ο καρχαρίας οδηγήθηκε στα ρηχά του κόλπου πιθανότατα από κάποιο κοπάδι ψαριών.

Πρόκειται για καρχαρία της οικογένειας Καρχαρινίδες, που ζει σε εύκρατες θάλασσες. Οι γλαυκοκαρχαρίες τρέφονται με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά μπορούν να επιτεθούν και σε μεγαλύτερη λεία.

Πρόκειται για ωκεάνιο είδος που ζει στις ανοιχτές θάλασσες γύρω από νησιά και χερσονήσους και σπάνια πλησιάζει τις ακτές.

Μετακινείται αδιάκοπα λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ψάχνοντας για κοπάδια από τόνους, κολιούς, σαρδέλες και άλλα σκομβροειδή που αποτελούν την τροφή του.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί το υδροδυναμικό του σχήμα και το έντονο μπλε χρώμα του. Κολυμπά με ταχύτητα που φτάνει τα 30 μίλια ανά ώρα.

Για την παρουσία του καρχαρία στον Καραθώνα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιωνόβια γιαγιά στην Ουκρανία περπάτησε 10χλμ για να γλυτώσει από τους εισβολείς Ρώσους (Video&Photos)

Συγκινητική είναι η ιστορία μίας 98χρονης γυναίκας στην Ουκρανία η οποία περπάτησε 10 χιλιόμετρα με το μπαστούνι της για να ξεφύγει από τους Ρώσους εισβολείς. Ηρωίδα αποκαλούν Μ...

Φόρτωση άρθρων...