Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κατσίκα μαθαίνει στους τουρίστες τα μυστικά του σερφ

Viral

Μία μαύρη κατσίκα είναι εκπαιδεύτρια επίδοξων σέρφερ. Η «Τσουμπακάμπρα» τους προσφέρει σιγουριά και τους δείχνει πώς να σταθούν στις σανίδες για να δαμάσουν τα κύματα. 

Ο ιδιοκτήτης της Ντάνα ΜακΓκρέγκορ, γνωστός και ως «Goatfather» (πατέρας της κατσίκας) την χρησιμοποιεί στα μαθήματα σερφ στην παραλία Πίσμο της Καλιφόρνιας.

«Η κατσίκα έκανε σερφ πολύ καλύτερα από εμένα. Το είχε όλο αυτό, είχε τη σωστή τοποθέτηση και καταλάβαινες ότι το είχε ξανακάνει», είπε η Ρεμπέκα Αμπερν, μια τουρίστρια που έκανε για πρώτη φορά σερφ.

Η ιδέα για τις κατσίκες – εκπαιδευτές ξεκίνησε το 2011 όταν ο Ντάνα Μακ Γκρέγκορ απέκτησε μία κατσίκα. Εκείνη την περίοδο την χρησιμοποίησε για να ξεχορταριάσει τον κήπο της μητέρας του. 

Στα γενέθλια του πήγε με την κατσίκα για να κάνουν σερφ. «Απλά βίωσα τον παράδεισο επί γης σαν κάτι υπερφυσικό να είχε μόλις συμβεί. Σκέφτηκα: αυτό το ζώο δεν θα είχε ποτέ την δυνατότητα να κάνει σερφ», είπε ο εκπαιδευτής.
Από τότε ξεκίνησε να τις συμπεριλαμβάνει στα εκπαιδευτικά μαθήματα και παραδέχεται ότι βοηθούν πολύ την αυτοπεποίθηση των εκπαιδευόμενων. «Οι άνθρωποι βρίσκουν έμπνευση. Σκέφτονται: αν μία κατσίκα μπορεί να το κάνει τότε μπορώ και εγώ να το κάνω», ανέφερε ο εκπαιδευτής.

Εκτός από αυτοπεποίθηση οι κατσίκες προσφέρουν και ηρεμία σε όσους εκπαιδεύονται. «Όταν ξεκινάς στην αρχή πραγματικά εστιάζεις σε πράγματα όπως, είναι τα πόδια μου εντάξει; Τα πάω καλά; Αλλά μετά όταν είναι εκεί η κατσίκα είναι απλά σίγουρη και αφήνεται. Οπότε και εσύ λες εντάξει θα αφεθώ και εγώ», ανέφερε η Ρεμπέκα Άμπερν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανός σέρφερ δάμασε κύμα 28 μέτρων και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες - Εντυπωσιακές εικόνες

To παγκόσμιο ρεκόρ υποστηρίζει ότι έσπασε Γερμανός σέρφερ δαμάζοντας ένα κύμα ύψους 28,5 μέτρων. Ο Sebastian Steudtner έκανε σέρφινγκ τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ναζαρέ στην Πορτο...

Σάμος: Πόλος έλξης για χιλιάδες Τούρκους τουρίστες - Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Τις φυσικές ομορφιές της Σάμου και το εύρος δυνατοτήτων πρόσβασης από την Τουρκία δημοφιλή μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας το τελευταίο διάστημα. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται ...

Φόρτωση άρθρων...