Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Κινέζοι κατασκεύασαν ρομποτικό κατοικίδιο

Viral

Η εποχή των ρομποτικών κατοικίδων έρχεται και μια πρώτη εκδοχή τους είναι το CyberDog.

Η κινεζική εταιρεία Xiaomi, η οποία είναι γνωστή κυρίως για τα κινητά της τηλέφωνα, αποφάσισε να εισέλθει σε ένα νέο τομέα της βιομηχανίας της τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα σε αυτόν των τετράποδων ρομπότ.

Στον τομέα αυτό ηγείται η αμερικανική Boston Dynamics η οποία κατασκεύασε πριν από λίγα χρόνια ένα ρομποτικό τετράποδο ρομπότ, το Spot, το οποίο αναβαθμίζει τεχνολογικά συνεχώς.

Το ρομπότ αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί με διαφόρους τρόπους τόσο στον ιδιωτικό τομέα για να εκτελεί εργασίες σε εργοστάσια ή άλλες εγκαταστάσεις, σε στρατιωτικές αποστολές, σε αποστολές διάσωσης και σε ρόλο φύλαξης.

Η Xiaomi παρουσίασε ένα ρομποτικό τετράποδο που μοιάζει πολύ με αυτό της Boston Dynamics αλλά σε πρώτη τουλάχιστον φάση έχει διαφορετική στόχευση.

Το CyberDog θα λειτουργεί όπως αναφέρει το όνομα του ως κατοικίδιο. Το ρομπότ αναπτύσσει ταχύτητα 3,2 μέτρων/δευτερόλεπτα και μπορεί να κάνει διαφόρων κινήσεις ακόμη και ανάποδη τούμπα.

Το ρομπότ μπορεί να κινείται άνετα οπουδήποτε γνωρίζοντας πώς να αποφεύγει κάθε είδους εμπόδια.

Διαθέτει πολλές θύρες σύνδεσης συσκευών όπως φακούς, πανοραμικές κάμερες, συστήματα πλοήγησης λέιζερ όπως το Lidar, κάμερες κίνησης κ.α. Το CyberDog μπορεί να ανταποκρίνεται και να εκτελεί φωνητικές εντολές ενώ ο κάτοχος του μπορεί επίσης να το ελέγχει μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Το CyberDog κοστίζει περίπου 1,500 δολάρια όταν το Spot κοστίζει περίπου 75 χιλιάδες δολάρια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δημοπρασία το χρυσό ρολόι που φορούσε ο πλουσιότερος επιβάτης του Τιτανικού

Ένα χρυσό ρολόι που φορούσε ο Τζον Τζέικομπ Άστορ IV, μέλος της πλούσιας οικογένειας Άστορ και ο πλουσιότερος επιβάτης του Τιτανικού, θα βγει προς πώληση σε δημοπρασία αναμνηστικών...

Φόρτωση άρθρων...