Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Η Κλιματική Αλλαγή ενδέχεται να δημιουργεί πέτρες στα νεφρά

Μία απρόσμενη επίπτωση που μπορεί να έχει η Κλιματική Αλλαγή στον ανθρώπινο οργανισμό καταγράφουν ερευνητές του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Scientific Reports».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συνεχής αύξηση της θερμοκρασίας θα προκαλεί αύξηση της εφίδρωσης και της αφυδάτωσης σε πολλούς ανθρώπους παράγοντες που συνδέονται με την εμφάνιση λιθίασης, της πάθησης που είναι ευρέως γνωστή ως «πέτρα στους νεφρούς». 

Τα ευρήματα προηγούμενων μελετών συνδέουν την αυξημένη περιβαλλοντική θερμοκρασία με κίνδυνο εμφάνισης λιθίασης.

«Η αύξηση των θερμοκρασιών εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων λιθίασης τις επόμενες δεκαετίες ακόμη και αν έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται μέτρα περιορισμού της εκπομπής βλαβερών αερίων. Η αύξηση της θερμοκρασίας θα οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης στα συστήματα υγείας εξαιτίας της λιθίασης», αναφέρουν οι ερευνητές στη μελέτη τους.

Επίσης, προσθέτουν ότι τα τελευταία 20 έτη που η Κλιματική Αλλαγή έχει κάνει έντονη την παρουσία υπάρχει αξιοσημείωτη αύξηση των κρουσμάτων λιθίασης κυρίως στις γυναίκες και τους εφήβους. 

Στις ΗΠΑ έχει καταγραφεί αύξηση των κρουσμάτων λιθίασης σε ολόκληρη την χώρα και μάλιστα καταγράφεται αυξημένη εμφάνιση ασθενών με πέτρες στα νεφρά στα νοσοκομεία σε χρονικές περιόδους που υπάρχει επί σειρά ημερών ιδιαίτερα αυξημένη θερμοκρασία στις περιοχές που ζουν οι ασθενείς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυστήριο με τον τρομακτικό ήχο που καταγράφηκε στα βάθη της θάλασσας – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Mμυστήριο έχει προκαλέσει τρομακτικός ήχος που καταγράφηκε στα βάθη της θάλασσας στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Γης. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την αλήθεια, παρά τις θεωρίες συνωμ...

Φόρτωση άρθρων...