Τρίτη
28 Μαΐου 2024

Λύκοι - υβρίδια κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές και κατασπαράζουν κοπάδια και σκυλιά (Video)

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για επιθέσεις λύκων σε κοπάδια και σκυλιά που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Σύμφωνα με έρευνα που είχε διεξαχθεί πέρυσι, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης έχουν καταγραφεί 70 λύκοι, οι οποίοι καλύπτουν μία ακτίνα 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων. 

Αυτό δεν θεωρείται ανησυχητικό από τους επιστήμονες, ωστόσο το καλοκαίρι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ετοιμάσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα, καθώς παρουσιάζεται εξοικείωση των λύκων με τους ανθρώπους, με τους πρώτους να πλησιάζουν πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπεύθυνος περιβάλλοντος Καστοριάς, εξήγησε τι ακριβώς είναι ο λύκος - υβρίδιο και τόνισε πως ο λύκος μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε κάμπους, επειδή έχει προσαρμοστικότητα.

«Για να δούμε εάν είναι υβρίδιο πρέπει να γίνει ανάλυση DNA, δεν μπορούμε να λέμε από τα χαρακτηριστικά ενός ζώου ότι είναι υβρίδιο. Το υβρίδιο σημαίνει ότι είναι άλλο είδος που έχει κατασκευαστεί από τον άνθρωπο ή τη φύση, από δύο ξεχωριστά είδη. Υβρίδιο για παράδειγμα είναι το μουλάρι», ανέφερε ο υπεύθυνος περιβάλλοντος Καστοριάς.

«Ο λύκος προσπαθεί να βρει τροφή. Στη δυτική Μακεδονία δεν έχουμε πολλές ζημιές από λύκους, επειδή υπάρχουν ζαρκάδια και γουρούνια, έτσι έχουν μειωθεί οι ζημιές στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο. Ο λύκος με τον άνθρωπο λειτουργεί σαν ανταγωνιστικό είδος. Ο λύκος και ο σκύλος είναι συγγενικά είδη, με αποτέλεσμα να θεωρείται ανταγωνιστικό είδος στο βουνό. Ο λύκος είναι χωροκατακτητικός, εάν δει τον χώρο του να τον καταλαμβάνει άλλος λύκος, θα προσπαθήσει να τον διώξει για να κρατήσει τον χώρο του», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πωλήθηκε για 20.500 ευρώ σε δημοπρασία το «ροζ» σκούτερ του Ολάντ με το οποίο πήγαινε στην ερωμένη του Ζιλί Γκαγιέ

Το σκούτερ που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για να βγαίνει κρυφά από το Παλάτι Ηλυσίων ώστε να συναντήσει την ερωμένη του, πουλήθηκε σήμερα έναντι 20....

Μύθοι και αλήθειες για τις γλυκαντικές ουσίες – Είναι πιο υγιεινές από τη ζάχαρη;

Απώλεια βάρους χωρίς να χρειάζεται να στερηθείτε τίποτα: αυτό υπόσχονται οι γλυκαντικές ουσίες. Και φυσικά αυτό ακούγεται εκπληκτικό. Όμως οι γλυκαντικές αυτές ουσίες γίνονται ξανά...

Σουβλατζίδικο έφτιαξε πιτόγυρο… γίγας 5,5 κιλών και δίνει δώρο ένα iPhone 15 σε όποιον το «καταφέρει» (βίντεο)

Σουβλατζίδικο στο Νέο Ηράκλειο έφτιαξε πιτόγυρο «γίγας» και καλεί όποιον καταφέρει να το φάει μέσα σε 20 λεπτά, δίνοντας ως δώρο ένα νέο iPhone15. Το βίντεο με το challenge που ...

Φόρτωση άρθρων...