Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Μια πλωτή πόλη για 40 χιλιάδες ανθρώπους (video&εικόνες)

Το λιώσιμο των πάγων του πλανήτη το οποίο έχει επιταχυνθεί σε ιδιαίτερα ανησυχητικό βαθμό είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές.

Τα κλιματικά μοντέλα δείχνουν ότι αν ο ρυθμός του λιώσιμου των πάγων συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό σε λίγα χρόνια θα αρχίσει να ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας στον πλανήτη σε επίπεδα τέτοια που πολλές νησιωτικές και παράκτιες περιοχές θα βρεθούν κάτω από το νερό με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικολογική αλλά και ανθρωπιστική καταστροφή που θα συμβεί.

Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους διάφορα σχέδια και πρότζεκτ δημιουργίας τεχνητών πλωτών οικισμών στους οποίους θα μπορούν να ζήσουν με ασφάλεια οι πληγέντες της αύξησης της στάθμης της θάλασσας. 

Το Τούβαλου στο κεντρικό Ειρηνικό  απειλείται άμεσα με εξαφάνιση εξαιτίας της ανόδου στης στάθμης της θάλασσας και έχουν ξεκινήσει διεργασίες δημιουργίας πλωτών οικισμών που θα αντικαταστήσουν στο μέτρο του εφικτού φυσικά το νησιωτικό σύμπλεγμα που θα βουλιάξει.

Μια πλωτή πόλη για 40 χιλιάδες ανθρώπους

H ιαπωνική εταιρεία «N-Ark» παρουσίασε τη δική της εκδοχή μια πλωτής πόλης η οποία όπως λέει και το όνομα της εταιρείας αποτελεί μια θαλάσσια «Κιβωτό του Νώε». 

Η Dogen City όπως ονομάστηκε αυτή η πλωτή πόλη θα μπορεί να φιλοξενήσει 40 χιλιάδες κατοίκους και θα αποτελείται από τρεις δακτυλίους. Ο εξωτερικός δακτύλιος θα διαθέτει τους χώρους κατοικίας και τις βασικές υποδομές της πόλης (ύδρευσης, ενέργειας κ.α.).

Στον εσωτερικό δακτύλιο θα υπάρχουν κτίρια που θα πλέουν ελεύθερα στην περιοχή και σκάφη που θα μεταφέρουν τους κατοίκους στα διάφορα σημεία της πόλης. Κάτω από το νερό θα υπάρχουν υποβρύχιες εγκαταστάσεις στις οποίες θα βρίσκονται τα ηλεκτρονικά κέντρα υποστήριξης και δεδομένων της πόλης καθώς και τα ιατρεία.

Μια πλωτή πόλη για 40 χιλιάδες ανθρώπους

Η πόλη θα έχει υψηλής αισθητικής κτίρια και εγκαταστάσεις κάθε είδους για να προσομοιάζει τη ζωή σε μια κανονική πόλη όπως καταστήματα, χώρους αναψυχής, πάρκα, γήπεδα ακόμη και ξενοδοχεία. Επίσης, θα υπάρχει επίσης ένα οργανωμένο σύστημα καλλιέργειας φρέσκων λαχανικών και τροφίμων με χρήση του θαλάσσινού νερού ώστε να υπάρχει μια σχετική αυτάρκεια στη διατροφή των κατοίκων. 

Ακόμα, η πόλη θα περιβάλλεται από ένα ειδικό τοίχωμα για να προστατεύεται από τσουνάμι. Οι δημιουργοί της Dogen City υποστηρίζουν ότι αν ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή της θα μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το 2030 προσφέροντας μια ικανοποιητική σε πρώτη ανάγνωση λύση στο πρόβλημα της αύξησης της στάθμης της θάλασσας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιστήμονας λέει ότι ανακάλυψε την αιτία της κατάρας του Τουταγχαμών - Γιατί πέθαναν όλοι όσοι άνοιξαν τον τάφο του

Ένας επιστήμονας ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την αιτία της «κατάρας του Φαραώ» που πιστεύεται ότι σκότωσε περισσότερους από 20 ανθρώπους που άνοιξαν τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών ...

Φόρτωση άρθρων...