Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Τρίκαλα: Αρκουδάκι ανέβηκε στη βεράντα σπιτιού στον Ασπροπόταμο

Ένα αρκουδάκι ανέβηκε στη βεράντα σπιτιού στον Ασπροπόταμο Τρικάλων. Ο υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζώων «Εταιρίας προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς», Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό.

Στην Κρανιά Ασπροποτάμου καταγράφηκε το πιο περίεργο γεγονός με αρκουδάκι.

Ένα αρκουδάκι περιφερόταν μέρες σε κατοικημένη περιοχή, τρεφόταν από τα σκουπίδια των ανθρώπων, ρίχνοντας τους κάδους και κυκλοφορώντας και ανάμεσα στα σπίτια το βράδυ.

Το αρκουδάκι, που εκτιμάται ότι είναι ηλικίας περίπου ενός έτους, φαίνεται ότι πλησιάζει αρκετά τους ανθρώπους, καθώς σε φωτογραφία καταγράφηκε να βρίσκεται σε ένα μπαλκόνι σπιτιού.

Ο άνθρωπος που είδε το αρκουδάκι ανέφερε στο MEGA πως ξυπνώντας και την ώρα που έφτιαχνε τον καφέ του, έπιασε το μάτι του κάτι «τριχωτό και καφέ», ενώ αρχικά νόμιζε ότι ήταν ο σκύλος του.

Όταν κατάλαβε ότι ο σκύλος ήταν μαζί του συνειδητοποίησε ότι ήταν έξω μία αρκούδα. Επικοινώνησε με την σύντροφό του το γεγονός και η αρκούδα με το που αντιλήφθηκε τον ήχο, το έβαλε στα πόδια.

Στη συνέχεια, η νεαρή αρκούσα έφυγε από την πίσω πλευρά του σπιτιού, και πολλοί κάτοικοι του χωριού είχαν παρατηρήσει τις προηγούμενες μέρες την αρκούδα να τρέφεται από κάδους σκουπιδιών. Ειδικοί αναφέρουν ότι φοβάται και δεν πλησιάζει τους ανθρώπους.

Ο υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζώων «Εταιρείας προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς», Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό.

«Φυσικά ήθελε φαγητό, η αρκούδα είναι τροφοσυλλέκτης, είναι ένα μικρό που έχει αποκοπεί από τους γονείς του, είναι ανώριμο και κάνει πράξεις που ίσως να φαίνονται περίεργες σε μας. Αυτή η εικόνα στην περιοχή της Καστοριάς είναι συνηθισμένη. Καλό είναι να μην εμπλακούμε με την αρκούδα, ούτε να βγούμε έξω, ούτε να πούμε «α ένα αρκουδάκι», από αυτά που ξέρουμε στα κινούμενα σχέδια ή τα περιοδικά. Είναι ένα άγριο ζώο μπορεί να κάνει εξίσου την ίδια ζημιά με μία μεγάλη αρκούδα. Δεν πρέπει να εμπλακούμε, το ζώο θα φύγει με την παρουσία τη δική μας. πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Είναι καλό να αφήνουν οι άνθρωποι στα άγρια ζώα τροφή;

Σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο «όχι φυσικά.  Δεν είναι καλό γιατί το ζώο μαθαίνει να μην τρέφεται μόνο του αλλά να το τρέφουμε εμείς στην περιοχή μας. Κάθε φορά θα διεκδικεί την τροφή του. Είναι πολύ επικίνδυνο να ταΐζουμε τα άγρια ζώα, τα άγρια ζώα  τα αφήνουμε στις περιοχές να ψάχνουν τη δική τους τροφή. Δεν πρέπει να σιτίζουμε τα άγρια ζώα γιατί αλλάζει όλος ο τρόπος βιολογίας και της ζωής τους. Δεν υπάρχει συνύπαρξη αλλά μετά θα υπάρξει διεκδίκηση. Αν η αρκούδα πηγαίνει στους κάδους θα συνηθίσει σε αυτό και θα πηγαίνει συνέχεια αντί να αναζητήσει τροφή στο βουνό».

«Πρέπει να ασφαλίζουμε τις πήγες τροφής που μπορεί να βρει ένα άγριο ζώο κοντά σε μας. είναι σημαντικό το άγριο ζώο να μην είναι κοντά στον άνθρωπο να είναι κοντά στο δάσος. Πάντα λέμε ότι πρέπει να προσέχουμε και να μην εμπλεκόμαστε με άγρια ζώα. Για να δούμε ένα άγριο ζώο σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που εμφανίστηκε μπροστά μας. Έχουμε κοντά στα 300-400 ζώα μπορεί να υπάρχουν στη δυτική Μακεδονία», συμπλήρωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανός σέρφερ δάμασε κύμα 28 μέτρων και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες - Εντυπωσιακές εικόνες

To παγκόσμιο ρεκόρ υποστηρίζει ότι έσπασε Γερμανός σέρφερ δαμάζοντας ένα κύμα ύψους 28,5 μέτρων. Ο Sebastian Steudtner έκανε σέρφινγκ τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ναζαρέ στην Πορτο...

Φόρτωση άρθρων...