Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Μυστηριώδες ναυάγιο εμφανίστηκε ξαφνικά σε παραλία

Viral

Μυστήριο καλύπτει την εμφάνιση ενός ναυαγίου στον Καναδά. Οι κάτοικοι μιας παραλιακής κοινότητας έμειναν άναυδοι, όταν είδαν ξαφνικά σε διπλανή παραλία να έχει επικαθήσει στην άμμο, ένα ναυάγιο, αιώνων. Ήταν ένα ξύλινο πλοίο, που δεν το είχαν δει ποτέ πριν.

Ο Gordon Blackmore, κάτοικος της περιοχής, κυνηγούσε θαλασσοπούλια στις αμμώδεις ακτές του Cape Ray, στο Νιουφάουντλαντ, όταν εντόπισε μια σκοτεινή σκιά κάτω από τα θολά νερά. 

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε πάλι επισκεφθεί την παραλία, αλλά η σκιά στο νερό δεν υπήρχε. «Γύρισε σπίτι φωνάζοντας», για το ναυάγιο που εμφανίστηκε ξαφνικά, δήλωσε η μητέρα του στον Canadian Press. Τότε εκείνη πήγε στην παραλία για να το δει με τα μάτια της. «Είναι εκπληκτικό, δεν υπάρχει άλλη λέξη γι’ αυτό», είπε.

Το Cape Ray, ένα μεγάλο χωριό 350 κατοίκων στη νοτιοδυτική ακτή του Newfoundland, έχει κοινή ιστορία με ένα νησί γνωστό ως «ο βράχος»: είναι ο τόπος τελικής ανάπαυσης τουλάχιστον οκτώ πλοίων που ναυάγησαν είτε λόγω κακοκαιρίας, είτε από κακή πλοήγηση είτε από ατυχία. Αυτό όμως που κάνει την τελευταία ανακάλυψη μοναδική είναι το ανεξήγητο του πώς το ναυάγιο εμφανίστηκε ξαφνικά.

Ο Neil Burgess, πρόεδρος της Εταιρείας Διατήρησης Ναυαγίων του Newfoundland και του Labrador, υποψιάζεται ότι το ναυάγιο βγήκε στην επιφάνεια από ένα συνδυασμό παράκτιας διάβρωσης που ενισχύθηκε από την δύναμη της μετατροπικής καταιγίδας Fiona, η οποία κατέστρεψε σπίτια στην περιοχή πέρυσι. Τα μεγάλα κύματα των ωκεανών την περασμένη εβδομάδα μπορεί τελικά να «ξεκόλλησαν» το ναυάγιο από τον βυθό και να το έσπρωξαν προς την ακτή, δήλωσε στον Canadian Press.”Είναι τέλειο. Πρόκειται για ένα σπουδαίο, σπουδαίο γεγονός”, είπε.

Ναυάγιο από το 1800

Οι φωτογραφίες από το ναυάγιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – ένας σωρός από βρεγμένα ξύλινα δοκάρια και σανίδες – έδωσαν κάποιες ενδείξεις για την προέλευση του πλοίου. Οι ξύλινοι πείροι και τα χάλκινα μανταλάκια χρησιμοποιούνταν συνήθως τη δεκαετία του 1800. Και το μέγεθος – τουλάχιστον 24 μέτρα – υποδηλώνει ότι το σκάφος ήταν μεγαλύτερο από μια μεγάλη σκούνα.

Οι Αρχές έστειλαν μια ομάδα να επισκεφθεί το ναυάγιο, με την ελπίδα να εντοπίσει και ενδεχομένως να διατηρήσει ό,τι έχει απομείνει από το πλοίο. Αλλά οι ίδιες παλίρροιες και ο καιρός που καθορίζουν εδώ και καιρό την τύχη ενός πλοίου θα υπαγορεύσουν και το πόσο σύντομα θα μπορέσουν οι ειδικοί να επισκεφθούν την περιοχή και να δουν το ναυάγιο από κοντά.

Οι ντόπιοι εξέφρασαν την ανησυχία ότι τα ισχυρά κύματα θα μπορούσαν να τραβήξουν το ναυάγιο πίσω στα βάθη. Και ενώ οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην πειράξουν την περιοχή, άλλοι επισημαίνουν ότι η φύση θα μπορούσε επίσης να το καταστρέψει ταχύτερα από τους κατοίκους που ενδεχομένως κλέβουν αναμνηστικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...