Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

H NASA εκτόξευσε τον πιο προηγμένο μετεωρολογικό δορυφόρο

Viral

Τον πιο προηγμένο μετεωρολογικό δορυφόρο της εκτόξευσε η NASA. O δορυφόρος GOES-T, ο οποίος θα παρακολουθεί ακραία καιρικά και γεωλογικά φαινόμενα όπως καταιγίδες, κεραυνούς, ανεμοθύελλες, ομίχλες και καθιζήσεις εκτοξεύτηκε από το Κέιπ Κανάβεραλ στη Φλόριδα.

Επίσης, θα μπορεί να εντοπίζει δασικές πυρκαγιές στα αρχικά της στάδια αλλά να κάνει και καταγραφές κλιματικών δεδομένων. Ο δορυφόρος αποτελεί προϊόν συνεργασίας της NASA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA). 

Θα χρειαστούν αρκετοί μήνες που θα πρέπει ο δορυφόρος να κάνει τεχνικές δοκιμές των συστημάτων και οργάνων του πριν ξεκινήσει να λειτουργεί, σύμφωνα με την NASA. 

Ο δορυφόρος αποτελεί συνεργασία της NASA με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) των ΗΠΑ και είναι ο τρίτος από τους συνολικά τέσσερις μετεωρολογικούς δορυφόρους ενός προγράμματος με συνολικό κόστος 11,7 δισ. δολάρια.

Αυτοί οι τέσσερις δορυφόροι είναι ανάμεσα στους πιο προηγμένους μετεωρολογικούς δορυφόρους που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. 

Ανάμεσα στα άλλα διαθέτουν συστήματα παρακολούθησης του περιβάλλοντος αλλά και της Γης σε πραγματικό χρόνο εντοπίζοντας παράλληλα και φυσικές καταστροφές.

Ο GOES-T θα εγκατασταθεί σε ύψος 35 χιλιόμετρα πάνω από τον ισημερινό της Γης και θα αντικαταστήσει έναν από τους προηγούμενους δορυφόρους του προγράμματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σάμος: Πόλος έλξης για χιλιάδες Τούρκους τουρίστες - Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Τις φυσικές ομορφιές της Σάμου και το εύρος δυνατοτήτων πρόσβασης από την Τουρκία δημοφιλή μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας το τελευταίο διάστημα. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται ...

Ο ποντιακός χορός του Ιμάμογλου στο χωριό του

Με την ψυχή του γιόρτασε τον θρίαμβό του στην Κωνσταντινούπολη ο Εκρέμ Ιμάμογλου, καθώς αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά δήμαρχος. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου πανηγύρισε με ποντιακ...

Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό και διαπέρασε την οροφή και δυο πατώματα κατοικίας στην αμερικανική πολιτεία Φλόριντα νωρίτερα φέτος προερχόταν πράγματι από τον Διεθνή Διαστημ...

Φόρτωση άρθρων...