Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

O Ρώσος κοσμοναύτης που έσπασε το ρεκόρ παραμονής στο Διάστημα

Το 2015 ο Ρώσος κοσμοναύτης Γκενάντι Παντάλκα έσπασε το ρεκόρ συνολικής παραμονής στο Διάστημα καταγράφοντας 878 ημέρες, 11 ώρες, 29 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα. 

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos έκανε γνωστό ότι ο 59χρονος κοσμοναύτης Όλεγκ Κονονένκο κατέρριψε το ρεκόρ Παντάλκα αφού έχει περάσει περισσότερες από 878 ημέρες και 12 ώρες στο Διάστημα.

Το ρεκόρ αυτό διευρύνεται αφού ο Κονονένκο βρίσκεται αυτή την στιγμή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και όταν επιστρέψει θα έχει φτάσει ή και ξεπεράσει τις χίλιες μέρες παραμονής έξω από τον πλανήτη μας.

Ο Κονονένκο ανέφερε ότι ήταν όνειρο του από μικρό παιδί να ταξιδέψει στο Διάστημα και ότι πετάει μακριά από τη Γη επειδή του αρέσει και όχι για να κάνει κάποιο ρεκόρ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σημαντική ανακάλυψη στον πλανήτη Άρη: Η NASA βρήκε πέτρωμα που ίσως περιέχει ενδείξεις για αρχαία ζωή

Ακόμη μια σημαντική ανακάλυψη έκανε η NASA στον πλανήτη Άρη. Μέσω του ρόβερ Perseverance εντόπισε ευρήματα σε πέτρωμα στον πλανήτη, τα οποία μπορεί να δείχνουν ότι στον Κόκκινο Πλα...

Google: Μετεωρολογικό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης προσφέρει μακροπρόθεσμες προβλέψεις καιρικών συνθηκών

Ένα μοντέλο υπολογιστή που συνδυάζει τη συμβατική τεχνολογία πρόγνωσης καιρού με τη μηχανική μάθηση αναπτύχθηκε από την Google. To νέο μοντέλο έχει ξεπεράσει τα άλλα εργαλεία που β...

Φόρτωση άρθρων...