Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

O υπερηχητικός πυρηνικός πύραυλος των ΗΠΑ που μπορεί να φτάσει οπουδήποτε στον κόσμο σε μισή ώρα

Viral

Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυρηνικού πυραύλου που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους στρατιωτικούς κινδύνους από την Κίνα και της Ρωσία. 

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σκοπός της δοκιμής ήταν να δείξει την «ετοιμότητα των πυρηνικών δυνάμεων των ΗΠΑ» και να παράσχει «εμπιστοσύνη στην πυρηνική αποτροπή του έθνους» εν μέσω φόβων για την αυξανόμενη απειλή για ξέσπασμα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε με ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Minuteman III (ICBM) να εκτοξεύεται από τη βάση Vandenberg στην Καλιφόρνια. Ο πύραυλος δεν έφερε πάνω του κάποια πυρηνική κεφαλή ή άλλο οπλικό σύστημα. 

Ο πύραυλος ταξίδεψε περισσότερα από 6,5 χιλιάδες χιλιόμετρα με ταχύτητες πάνω από 21 χιλιάδες χλμ./ώρα την ώρα σε μια περιοχή δοκιμής στα νησιά Μάρσαλ στον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται πυρετωδώς για ενδεχόμενο ξέσπασμα πολέμου με την Κίνα με φόντο την εμφανή πρόθεση της Κίνας να εισβάλει και να καταλάβει την Ταϊβάν ενέργεια που για τις ΗΠΑ θεωρείται μέχρι στιγμής casus belli. 

«Αυτές οι δοκιμές έχουν τεράστια σημασία, όχι μόνο για την άμυνα του έθνους μας, αλλά χρησιμεύουν επίσης ως κομβική στιγμή για την επίδειξη των εξαιρετικών ικανοτήτων και της τεχνογνωσίας της αφοσιωμένης ομάδας μας», ανέφερε ο συνταγματάρχης Μπράιαν Τίτους, ο οποίος είναι υποδιοικητής των εγκαταστάσεων διαστημικών εκτοξεύσεων Space Launch Delta 30 στη βάση Vandenberg.

Ο πύραυλος είναι ικανός να φτάσει σε οποιονδήποτε στόχο σε όλο τον κόσμο μέσα σε μόλις 30 λεπτά μετά την εκτόξευση σύμφωνα με την έκθεση του τμήματος τεχνολογίας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δημοπρασία τα γυαλιά του Τζον Λένον

Ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά ηλίου του μουσικού θρύλου Τζον Λένον αναμένεται να πουληθεί για 3.000 λίρες σε δημοπρασία. Πρόκειται για τα γυαλιά στο σχήμα σήμα κατατεθέν που επέλ...

Φόρτωση άρθρων...