Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Οι περιορισμοί για την πανδημία ωφέλησαν το Μάτσου Πίτσου

Viral

Αλλαγές στο Μάτσου Πίτσου προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, μερικές από τις οποίες, φαίνεται πως έχουν αρκετά θετικό αντίκτυπο και μπορεί να διαρκέσουν πολύ μετά το τέλος της.

Το Μάτσου Πίτσου είναι ένα από τα οκτώ μόνο μικτά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, κάτι που σημαίνει ότι έχει πολιτιστική και φυσική σημασία.

Ο αρχαιολογικός χώρος, το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνσας, υπήρξε πόλος έλξης για υπερ-τουρισμό εδώ και χρόνια, με τους επισκέπτες να αναφέρουν ότι η Ακρόπολη του χώρου έχει υποστεί καταστροφές από τα πλήθη.

Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να βοήθησε τον χώρο. Οι νέοι κανόνες ρυθμίζουν τώρα πόσοι άνθρωποι επιτρέπονται να εισέρχονται και τι μπορούν να κάνουν, δήλωσε ο Χοσέ Μιγέλ Μπαστάντε, διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Πάρκου του Περού στο Μάτσου Πίτσου, σε συνέντευξή του στο CNBC.

Όπως και άλλα μνημεία σε όλο τον κόσμο, έτσι και το Μάτσου Πίτσου έκλεισε για τους επισκέπτες τον Μάρτιο του 2020.

Άνοιξε ξανά τον Νοέμβριο, αλλά με νέα πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας, περιορισμούς στα άτομα των γκρουπ -όχι περισσότερα από εννέα, συμπεριλαμβανομένου ενός ξεναγού- και απαίτηση τα γκρουπ να τηρούν μεταξύ τους αποστάσεις τουλάχιστον 20 μέτρων.

Ο χώρος φωτίζεται την 1η Νοεμβρίου 2020, καθώς ανοίγει ξανά για τους επισκέπτες.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, το Μάτσου Πίτσου δεχόταν κατά μέσο όρο έως και 4.800 επισκέπτες την ημέρα. Βασικά, οποιοσδήποτε έφτασε επιτρέπεται να εισέλθει, σύμφωνα με έκθεση του 2017 της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Συνήθως «κόβονταν» έως 3.700 εισιτήρια την ημέρα, αλλά αυτό δεν περιελάμβανε τους 500 καθημερινούς επισκέπτες που ανέβαιναν εκεί. Ακόμα, η έκθεση ανέφερε ότι επιπλέον εισιτήρια πωλούνταν από τουριστικές εταιρείες και στον ίδιο τον χώρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

H κόντρα ειδικών για το IQ του Τυραννόσαυρου

Ο Τυραννόσαυρος Ρεξ ήταν το μεγαλύτερο σε μέγεθος και πιο μοχθηρό σαρκοβόρο που εμφανίστηκε στη Γη. Είχε τρομερά σαγόνια που μπορούσαν να συνθλίβουν εύκολα τα οστά των ζώων που κα...

Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού στην Ταϊλάνδη – Mπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων (Photos)

Ένα νέο είδος φιδιού ανακάλυψαν δύο κυνηγοί ερπετών στην Ταϊλάνδη. Το νέο είδος φιδιού έχει κυνόδοντες που μοιάζουν με λεπίδες και μπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων. Σύμφ...

Φόρτωση άρθρων...