Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Οι τυραννόσαυροι κυνηγούσαν σε κοπάδια όπως οι λύκοι

Viral
Σε κοπάδια όπως οι λύκοι κυνηγούσαν οι τυραννόσαυροι, σύμφωνα με ερευνητές.

Οι Τυραννόσαυροι μπορεί να μην κυνηγούσαν μόνοι τους, όπως έχει επικρατήσει αυτή η εικόνα έως τώρα, αλλά πιθανώς ήταν κοινωνικοί και επιδίδονταν σε ομαδικό κυνήγι όπως οι λύκοι, σύμφωνα με νέες ενδείξεις που έχουν οι επιστήμονες από έναν νέο ομαδικό τάφο τέτοιων δεινόσαυρων στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Οι παλαιοντολόγοι είχαν εδώ και μερικά χρόνια αναπτύξει μία τέτοια θεωρία, όταν είχαν βρει άλλες δύο τοποθεσίες στη Βόρεια Αμερική, στην Αλμπέρτα του Καναδά και στη Μοντάνα των ΗΠΑ και όπου είχαν ανακαλυφθεί απολιθώματα πολλών Τυραννόσαυρων δίπλα-δίπλα.

Αυτή η ανακάλυψη ενισχύει τις υποψίες ότι οι Τυραννόσαυροι ήταν περισσότερο κοινωνικοί παρά μοναχικοί.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας, οι οποίοι έκαναν γεωχημικές αναλύσεις στη νέα τοποθεσία στη νότια Γιούτα, σύμφωνα με τις βρετανικές «Guardian» και «Telegraph», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα οστά των δεινοσαύρων δεν είχαν παρασυρθεί από τα νερά από διαφορετικές τοποθεσίες, αλλά οι Τυραννόσαυροι είχαν -πράγματι- πεθάνει στο ίδιο σημείο.

Πάντως, άλλοι επιστήμονες δεν έχουν πεισθεί και περιμένουν να δουν περισσότερα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι οι Τυραννόσαυροι ζούσαν και κυνηγούσαν ομαδικά.

Μία εναλλακτική θεωρία είναι ότι ήταν μοναχικοί στο κυνήγι αλλά σε δύσκολες εποχές, λόγω περιβαλλοντικών πιέσεων, συνέρρεαν στην ίδια περιοχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μόνα Λίζα: Λύθηκε το μυστήριο για το αν είναι φανταστικό ή πραγματικό το τοπίο του πίνακα

Το τοπίο στον πίνακα της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι έχει πυροδοτήσει ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με το αν είναι πραγματικό ή αποκύημα της φαντασίας του ζωγράφου. Κι ενώ λ...

Φόρτωση άρθρων...