Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ουαλία: Ανακαλύφθηκαν ίχνη δεινοσαύρων ηλικίας 220 εκατ. ετών (Photo)

Viral

Ίχνη δεινοσαύρου ανακαλύφθηκαν σε παραλία της Ουαλίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ίχνη πιστεύεται ότι δημιουργήθηκαν από ένα πρώιμο είδος πριν από σχεδόν 220 εκατομμύρια χρόνια.

Παλαιοντολόγοι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου είπαν ότι τα ίχνη, που χρονολογούνται από την Τριασική περίοδο, πιστεύεται ότι ανήκουν σε πολύ πρώιμο συγγενή σαυροπόδων ή συγγενικού είδους τους.

«Γνωρίζουμε ότι τα πρώιμα σαυρόποδα ζούσαν στη Βρετανία εκείνη την εποχή, καθώς τα οστά της Camelotia, ενός πολύ πρώιμου σαυρόποδου, βρέθηκαν στο Σόμερσετ σε βράχους που χρονολογούνται στην ίδια περίοδο», ανέφερε η δρ Susannah Maidment, παλαιοντολόγος στο μουσείο που συμμετείχε στην έρευνα.

«Δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια αν αυτό ακριβώς το είδος ευθύνεται για το ίχνος, αλλά είναι μια ακόμα ένδειξη που υποδηλώνει ότι ένα τέτοιο ή συγγενικό του είδος θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει αυτές τις πατημασιές», πρόσθεσε η παλαιοντολόγος.

Η Maidment και ο συνάδελφός της, καθηγητής Paul Barrett, έλαβαν αρχικά εικόνες από τα ίχνη στην παραλία στο Penarth από έναν ερασιτέχνη παλαιοντολόγο το 2020. Στην αρχή, ήταν δύσπιστοι για τα ευρήματα.

«Λαμβάνουμε πολλές ερωτήσεις από το κοινό για πράγματα που θα μπορούσαν να είναι ίχνη από πατημασιές, αλλά πολλά είναι γεωλογικά χαρακτηριστικά που μπορούν εύκολα να παρερμηνευτούν ως ίχνη», είπε η Maidment.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι ο χώρος είχε επιθεωρηθεί προηγουμένως από τη Cindy Howells, μια παλαιοντολόγο από το Εθνικό Μουσείο της Ουαλίας, μια ομάδα Γάλλων ειδικών και μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ.

Η Maidment και ο Barrett στη συνέχεια πήγαν στην συγκεκριμένη τοποθεσία για να ερευνήσουν τα ίχνη και να καταγράψουν μετρήσεις.

«Πιστεύαμε ότι τα ίχνη που είδαμε στο Penarth ήταν σταθερά σε απόσταση μεταξύ τους για να υποδηλώνουν ένα ζώο που περπατά. Είδαμε επίσης ενδείξεις όπου η λάσπη είχε ωθηθεί προς τα πάνω. Αυτές οι δομές είναι χαρακτηριστικές της ενεργητικής κίνησης μέσω του μαλακού εδάφους», ανέφερε ο Barrett.

Τα ευρήματά τους θα μπορούσαν επίσης να αποκαλύψουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά των δεινοσαύρων, όπως το πώς περπατούσαν και πώς ταξίδευαν σε κοπάδια.

«Αυτοί οι τύποι των ιχνών δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι παγκοσμίως, επομένως πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στις γνώσεις μας για την Τριασική ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το αρχείο των δεινοσαύρων της Τριασικής περιόδου στη χώρα είναι αρκετά μικρό, οπότε οτιδήποτε μπορούμε να βρούμε από την περίοδο προσθέτει στην εικόνα μας για το τι συνέβαινε τότε», πρόσθεσε ο Barrett.

Τα ίχνη θα παραμείνουν στην παραλία μέχρι να φθαρούν από την παλίρροια, ανέφερε το μουσείο.

Ουαλία: Ανακαλύφθηκαν ίχνη δεινοσαύρων ηλικίας 220 εκατ. ετών

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έχασε τον σκύλο του στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την βρήκε μετά από ένα χρόνο στη Βοσνία

Ο Remy Dargere κατάφερε να επανενωθεί με τoν σκυλο του, Raïka, ένα χρόνο μετά. Ο Γάλλος τουρίστας βρισκόταν στην Ελλάδα για οδοιπορικό, έχοντας ως παρέα την σκυλίτσα του. Στις 7 Απ...

Ιαπωνία: Τρένο υψηλής ταχύτητας καθυστέρησε μετά τον εντοπισμό φιδιού σε βαγόνι

Η ακρίβεια των δρομολογίων του σιδηροδρομικού δικτύου της Ιαπωνίας είναι γνωστή. Ωστόσο, την Τρίτη το βράδυ η ομαλή λειτουργία ενός τρένου του δικτύου σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής...

Φόρτωση άρθρων...