Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Πλανήτης Άρης: Εντυπωσιακή φωτογραφία κρατήρα (Photo)

Viral

Μία εντυπωσιακή φωτογραφία από τον πλανήτη Άρη δημοσίευσε η NASA. 

Η φωτογραφία αποθανατίζει έναν κρατήρα του του Κόκκινου Πλανήτη που καταγράφηκε σε υψηλή ανάλυση από την πιο εξελιγμένη κάμερα που έχει ποτέ σταλεί σε άλλο πλανήτη και αποτελεί ένα από τα έξι όργανα τεχνολογικής αιχμής που βρίσκονται πάνω στο Mars Reconnaissance Orbiter της NASA που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη.

Οι εικόνες επεξεργάστηκαν από τον Σον Ντόραν, ο οποίος δημιουργεί έργα τέχνης και βίντεο χρησιμοποιώντας δορυφορικά δεδομένα.

Στην εικόνα αποκαλύπτεται τις ανάγλυφες λεπτομέρειες ενός κρατήρα στο νότιο ημισφαίριο του πλανήτη Άρη σε ανάλυση 8Κ.

Στο βάθος του κρατήρα, ο οποίος σχηματίστηκε από αρχαία πρόσκρουση αστεροειδή, φαίνονται αμμόλοφοι οι οποίοι ενώνονται και σχηματίζουν ένα ασυνήθιστο πολυγωνικό πλέγμα σαν ένα πραγματικό έργο τέχνης.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NASA (@nasa)

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Τρένο υψηλής ταχύτητας καθυστέρησε μετά τον εντοπισμό φιδιού σε βαγόνι

Η ακρίβεια των δρομολογίων του σιδηροδρομικού δικτύου της Ιαπωνίας είναι γνωστή. Ωστόσο, την Τρίτη το βράδυ η ομαλή λειτουργία ενός τρένου του δικτύου σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής...

Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό και διαπέρασε την οροφή και δυο πατώματα κατοικίας στην αμερικανική πολιτεία Φλόριντα νωρίτερα φέτος προερχόταν πράγματι από τον Διεθνή Διαστημ...

Φόρτωση άρθρων...