Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Πώς θα κάνετε ποδηλασία μέσα στη θάλασσα

Ένα εντυπωσιακό θαλάσσιο όχημα δημιούργησε η εταιρεία Manta5, η οποία εδρεύει στη Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που επιτρέπει στον κάτοχο του να κάνει ποδηλασία πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας. 

Το Hydrofoiler SL3 που περιγράφεται από τους δημιουργούς του ως «μισό ποδήλατο, μισό αεροσκάφος» μπορεί να κινείται πάνω στην επιφάνεια του νερού με ταχύτητα 20 χιλιόμετρα ανα ώρα με ένα επαναστατικό και φιλικό στο περιβάλλον μηχανισμό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, χρειάζονται μόλις 40 λεπτά εκπαίδευσης για να μάθει κάποιος να χειρίζεται αυτό το θαλάσσιο όχημα που είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και ένα τύπο αλουμινίου που χρησιμοποιείται στην κατασκευή αεροσκαφών.

Αυτό έγινε προκειμένου να είναι ελαφρύ τόσο για να μεταφέρεται με το αυτοκίνητο χωρίς να χρειάζεται κάποιο τρέιλερ και φυσικά για να μπορεί να μένει πάνω στην επιφάνεια του νερού.

Η εταιρεία δημιούργησε τρία μοντέλα ένα με μπαταρία ιόντων λιθίου 600 Wh και δύο με μπαταρία ιόντων λιθίου 1,000 Wh. Η αυτονομία του ποδήλατου με μια φόρτιση είναι περίπου 4,5 ώρες χρόνος που επιτρέπει σε κάποιον να απολαύσει μεγάλες διαδρομές είτε μέσα σε μια λίμνη είτε μέσα στη θάλασσα. 

Μάλιστα, δεν αποκλείεται εκτός από ψυχαγωγικό το ποδήλατο αυτό να αποκτήσει και αθλητικό χαρακτήρα και να αρχίσουν να οργανώνονται κάποιοι αγώνες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γέλια μέχρι… δακρύων - Αστυνομικός στη Γιούτα κάνει... πλονζόν για να πιάσει γουρουνάκι - Επικό βίντεο

Γέλια μέχρι… δακρύων προκαλεί ένα viral βίντεο στο Διαδίκτυο με πρωταγωνιστές ένα γουρουνάκι κι έναν αστυνομικό, που προσπαθεί κάθιδρος να συλλάβει τον τετράποδο «δραπέτη» στη Γιού...

Φόρτωση άρθρων...