Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης δείχνει πως θα ήταν οι πλουσιότεροι άνθρωποι αν γίνονταν φτωχοί

Φωτογραφίες που δείχνουν πώς θα ήταν κάποιοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο αν ήταν φτωχοί, δημιούργησε ένας Ινδός καλλιτέχνης με τη βοήθεια της 
τεχνητής νοημοσύνης.

O Ινδός καλλιτέχνης έφτιαξε φωτογραφίες με τους μεγιστάνες να φαίνονται ρυπαροί και αξιολύπητοι με κουρελιασμένα ρούχα σε φτωχογειτονιές της Ινδίας.

Δύσκολα πιστεύεις πως τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι ψεύτικα.

Κουβέιτ

Στο Κουβέιτ, μία παρουσιάστρια ειδήσεων είναι επίσης δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης.

Είναι η πρώτη τεχνητή παρουσιάστρια ειδήσεων, έκανε ντεμπούτο στο Κουβέιτ και έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

«Είμαι η Φεντά. Η πρώτη παρουσιάστρια στο Κουβέιτ που εργάζεται με τεχνητή νοημοσύνη στο Kuwait News».

ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό πανεπιστήμιο ΜΙΤ δείχνει πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η υψηλή τεχνολογία με την κατασκευή fake news.

«Οι άντρες που πήγαν στη Σελήνη για να ερευνήσουν εν ειρήνη, θα μείνουν στη Σελήνη για να αναπαυθούν εν ειρήνη. Αυτοί οι γενναίοι άντρες, ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Έντουιν Όλντριν γνωρίζουν πως δεν υπάρχει ελπίδα για την επαναφορά τους».

1969, ο Ρίτσαρντ Νίξον διαβάζει τη εναλλακτική δήλωση που είχε ετοιμάσει στην περίπτωση που η σεληνάκατος Αετός της διαστημικής αποστολής Απόλλων 11 δε θα μπορούσε να φύγει από την επιφάνεια του δορυφόρου της Γης.

Φυσικά, αυτή η δήλωση δεν εκφωνήθηκε ποτέ, είναι δημιούργημα του πανεπιστημίου ΜΙΤ για να δείξει πόσο αληθοφανής μπορεί να γίνει η τεχνητή νοημοσύνη.

Χρειάστηκε μόνο ένας ηθοποιός να διαβάσει το κείμενο και η υψηλή τεχνολογία.

Τα deep fake videos όπως ονομάζονται, είναι η μετεξέλιξη των fake news.

Η τεχνητή νοημοσύνη αντικαθιστά το πρόσωπο του ηθοποιού με αυτό του ανθρώπου που έχει στόχο με απόλυτη ακρίβεια στην αποτύπωση της εικόνας και της φωνής, για να εξαπατήσει και να χειραγωγήσει το κοινό.

Τα βίντεο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρίτσαρντ Νίξον είναι τόσο ρεαλιστικά που οι περισσότεροι δεν αμφισβητούν καν την γνησιότητά τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκαν δύο άγνωστα είδη δεινόσαυρου

Σημαντική παλαιοντολογική ανακάλυψη παρουσιάστηκε από ομάδα ερευνητών στην επιθεώρηση «Papers in Palaeontology». Πρόκειται για την ανακάλυψη απολιθωμάτων δύο άγνωστων μέχρι σήμερα ...

Μόνα Λίζα: Λύθηκε το μυστήριο για το αν είναι φανταστικό ή πραγματικό το τοπίο του πίνακα

Το τοπίο στον πίνακα της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι έχει πυροδοτήσει ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με το αν είναι πραγματικό ή αποκύημα της φαντασίας του ζωγράφου. Κι ενώ λ...

Φόρτωση άρθρων...