Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Σαουδική Αραβία: Παγίδα για τα μεταναστευτικά πτηνά η φουτουριστική πόλη που χτίζεται στην έρημο

Viral

Ξεκίνησαν πρόσφατα τα έργα για τη δημιουργία του φιλόδοξου σχεδίου της Σαουδικής Αραβίας να δημιουργήσει στη μέση της ερήμου μια φουτουριστική πόλη που θα λειτουργεί με αυτόνομα και φιλικά στο περιβάλλον συστήματα προσφέροντας παράλληλα μοναδικές υπηρεσίες και ποιότητα ζωής στους κατοίκους της. 

Μια τεχνολογική και οικολογική ουτοπία όπως την χαρακτηρίζουν πολλοί. Στη πραγματικότητα στόχος είναι η δημιουργία ενός κρατιδίου μέσα στην επικράτεια της Σαουδικής Αραβίας μέσα στο οποίο θα εμπεριέχονται αυτόνομες κοινότητες ή πόλεις. Το κρατίδιο ονομάζεται Neom και σύμφωνα με τους εμπνευστές του θα διαθέτει τεχνητό φεγγάρι, παραλίες που φωτοβολούν στο σκοτάδι, απουσία αυτοκινήτων, ιπτάμενα ταξί, ρομπότ που υπηρετούν τους κατοίκους και άλλα παρόμοια χαρακτηριστικά βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Πρωτεύουσα του κρατιδίου θα είναι η πόλη που έχει ονομαστεί The Line και θα είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε οι κάτοικοι να έχουν οτιδήποτε χρειάζονται να κάνουν σε απόσταση πέντε λεπτών από το σπίτι τους με τα πόδια ενώ μοναδικό μέσα μετακίνησης θα είναι ένα τρένο που θα διασχίζει ολόκληρη την πόλη σε χρόνο 20 λεπτών. Η θερμοκρασία στην πόλη θα είναι ρυθμιζόμενη ώστε να είναι πάντα ευχάριστο το περιβάλλον για τους κατοίκους. 

H πόλη το κόστος κατασκευής της οποίας υπολογίζεται ότι θα αγγίξει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια θα είναι ενσωματωμένη μέσα σε δύο παράλληλους γυάλινους τοίχους ύψους 500 μέτρων και μήκους 170 χιλιόμετρα.

Ομάδα ειδικών με επικεφαλής τον Ουίλιαμ Σάδερλαντ, διευθυντής έρευνας του Τμήματος Ζωολογίας του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ πραγματοποίησαν μια μελέτη στην οποία αναφέρεται ότι τα μεταναστευτικά πτηνά που κινούνται στην περιοχή που χτίζεται η πόλη δεν θα αντιλαμβάνονται την παρουσία των γυάλινων τοίχων που θα μοιάζουν στα μάτια τους ως καθρέφτες και θα πέφτουν πάνω στους τοίχους ή τις ανεμογεννήτριες τις οποίες θα αδυνατούν να διακρίνουν χάνοντας τελικά τη ζωή τους. 

Οι ερευνητές ζητούν όπως είναι ευνόητο να βρεθεί μια λύση σε αυτό το πρόβλημα και μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια απάντηση από τους επιτελείς του έργου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιστήμονας λέει ότι ανακάλυψε την αιτία της κατάρας του Τουταγχαμών - Γιατί πέθαναν όλοι όσοι άνοιξαν τον τάφο του

Ένας επιστήμονας ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την αιτία της «κατάρας του Φαραώ» που πιστεύεται ότι σκότωσε περισσότερους από 20 ανθρώπους που άνοιξαν τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών ...

Σάμος: Πόλος έλξης για χιλιάδες Τούρκους τουρίστες - Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Τις φυσικές ομορφιές της Σάμου και το εύρος δυνατοτήτων πρόσβασης από την Τουρκία δημοφιλή μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας το τελευταίο διάστημα. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται ...

Φόρτωση άρθρων...