Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Σελήνη: Οι πόλοι της μετακινήθηκαν 300 χλμ. έπειτα από «βομβαρδισμό» αστεροειδών

Viral

Κύρια σημεία ενδιαφέροντος των διαστημικών υπηρεσιών αποτελούν για διαφόρους λόγους οι δύο πόλοι της Σελήνης,
για προσεδάφιση επανδρωμένων αποστολών στον φυσικό μας δορυφόρο αλλά και δημιουργία των πρώτων βάσεων εκεί. 

Τα γεωλογικά χαρακτηριστικά των δύο πόλων και ειδικά του νότιου με κυριότερη την ύπαρξη νερού σε παγωμένη μορφή. Αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια τεχνολογίες και μέθοδοι χρήσης του νερού της Σελήνης (και του Άρη) τόσο για κατανάλωση όσο και για παροχή οξυγόνου αλλά και καυσίμων στις εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν εκεί.

Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Planetary Science Journal» επιστήμονες στο Διαστημικό Κέντρο Goddard της NASA υποστηρίζουν ότι οι δύο πόλοι της Σελήνης δεν βρίσκονταν στη θέση που είναι σήμερα όταν δημιουργήθηκε ο φυσικός μας δορυφόρος.

Η Σελήνη υπέστη στην πρώτη φάση της ύπαρξη της ότι υπέστη και η Γη, δηλαδή ένα ανηλεή βομβαρδισμό από αστεροειδείς και κάθε είδους διαστημικούς βράχους, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι προσομοιώσεις που πραγματοποίησαν οι ερευνητές έδειξαν ότι οι βομβαρδισμοί αυτοί μετακίνησαν τους δύο πόλους κατά περίπου 300 χιλιόμετρα από το αρχικό τους σημείο. 

Αυτή η έρευνα είναι σημαντική γιατί προσθέτει νέα δεδομένα στην κατανόηση των συνθηκών που επικρατούν στους δύο πόλους επιτρέποντας έτσι να οργανωθούν καλύτερα οι επανδρωμένες αποστολές που έχει αποφασισθεί να πραγματοποιηθούν εκεί μέχρι τέλος της δεκαετίας τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Κίνα. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...